Πάνω από την Κίναρο – ανατολικά της Αμοργού – πέταξε το απόγευμα σχηματισμός τουρκικών αεροσκαφών που εισήλθαν στο FIR Αθηνών χωρίς να καταθέσουν σχέδια πτήσεως, πετώντας μεταξύ Χίου και Σάμου.

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, δύο τουρκικά F-16 και δύο τουρκικά F-4 του σχηματισμού πέταξαν πάνω από την Κίναρο στα 26.000 πόδια στις 16:23 μ.μ., και ακολούθησαν 3 λεπτά αργότερα τα δύο τουρκικά F-16 του σχηματισμού, που πέταξαν πάνω από το νησί στα 22.000 πόδια.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Πολεμικής Αεροπορίας, με την απογείωση δύο ζευγών αεροσκαφών F-16 από από την 133η σμηναρχία Μάχης στο Καστέλι και την 130ή σμηναρχία Μάχης στη Λήμνο αντίστοιχα, για αναγνώριση και αναχαίτιση των τουρκικών αεροσκαφών.

«Οι παραβιάσεις ημέρα πένθους των Ελληνικών ΕΔ για τη θυσία 4αξιωματικών σήμερα και ενός στρατιώτη εχθές δείχνουν την ποιότητα των Τούρκων» σχολίασε μέσω Twitter ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, για τις σημερινές πτήσεις των 6 τουρκικών αεροσκαφών πάνω από την Κίναρο, ανατολικά της Αμοργού