Περίπου μία εβδομάδα απομένει για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών στην Γαλλία και η τελευταία δημοσκόπηση της Ipsos για τη Μonde (12-13 Απριλίου) δείχνει τέσσερις υποψηφίους σχεδόν στο νήμα.

Η Μαρίν Λεπέν και ο Εμμανουέλ Μακρόν συγκεντρώνουν από 22%, ο Ζαν Λικ Μελανσόν είναι στο 20% και ο Φρανσουά Φιγιόν -με τα τόσα σκάνδαλα- αντέχει με 19%.

Όποιος και να περάσει στον β’ γύρο του Μαΐου -εφόσον εκεί είναι η Μαρίν Λεπέν- θα γινόταν πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. Ακόμα και ο Μελανσόν με το εντυπωσιακό 60%.

Ο Φιγιόν θα την κέρδισε με 56% και ο Μακρόν με 63%. Στην περίπτωση που έδιναν τη μάχη ο Φιγιόν με τον Μακρόν, ο δεύτερος θα κέρδιζε τον πρώτο με 64%.

Σε περίπτωση που τη μάχη έδινε ο Φιγιόν της Δεξιάς με τον Μελανσόν της Αριστεράς, νικητής θα ήταν ο δεύτερος με 60%.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα άλλης δημοσκόπησης (Ifop-Fiducial), ηυποψήφια του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν συγκεντρώνει το 23% των προτιμήσεων ψήφου για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών, με τον ανεξάρτητο κεντρώο υποψήφιο Εμμανουέλ Μακρόν να ακολουθεί με 22,5%, ενώ έπονται ο υποψήφιος της Δεξιάς Φρανσουά Φιγιόν με 19% και ο υποψήφιος της ριζοσπαστικής Αριστεράς Ζαν-Λικ Μελανσόν, επίσης με 19%.

Κατά την ίδια δημοσκόπηση, ο Μακρόν θα νικήσει τη Λεπέν στον δεύτερο γύρο με ποσοστό 59% έναντι 41%.

Με βάση τρίτη δημοσκόπηση (Odoxa), ο Μακρόν προηγείται με 24,5% της Λεπέν (23%) και ακολουθούν ο Μελανσόν (19%) και ο Φιγιόν με 18,5%.

Στον δεύτερο γύρο ο Μακρόν θα νικούσε τη Λεπέν με ποσοστό 61%. Αν ο Φιγιόν περνούσε στον δεύτερο γύρο, θα νικούσε την υποψήφια του Εθνικού Μετώπου με ποσοστό 52,5%. Ο Μελανσόν θα επικρατούσε σε β΄ γύρο της Λεπέν με 58%.

Ο Μακρόν θα νικούσε στον δεύτερο γύρο με αντίπαλο τον Μελανσόν με 60%, ενώ αν αντίπαλός του στον δεύτερο γύρο ήταν ο Φιγιόν θα αναδεικνυόταν νικητής με ποσοστό 67%.