Το νέο VW Amarok, το pick-up της γερμανικής φίρμας διαθέτει ακόμη πιο δυναμική σχεδίαση, χωρίς ωστόσο να χάνει τον επαγγελματικό χαρακτήρα. Το γερμανικό μοντέλο είναι εξοπλισμένο με όλα τα ηλεκτρονικά καλούδια – που βρίσκουμε στα περισσότερα επιβατικά του ομίλου – και φυσικά είναι έτοιμο να περνάει όλες τις δοκιμασίες χάρη στην εξελιγμένη μόνιμη τετρακίνηση αλλά και την πλειάδα ηλεκτρονικών συστημάτων. Ο οδηγός κάθεται ιδιαίτερα ψηλά, έχοντας εξαιρετική περιμετρική ορατότητα.

Η καμπίνα, με γονίδια απο τα επιβατικά της VW, έχει υψηλά ποιοτικά στάνταρ, εικόνα ενώ ξεχωρίζει το νέο ταμπλό με το high-tech σύστημα infotainment και την οθόνη αυτού που δεσπόζει στο κέντρο. Ο πίνακας οργάνων έχει ανανεωθεί ελαφρώς ενώ η ποιότητα κατασκευής πείθει για την εξαιρετική δουλειά που έχουν κάνει οι Γερμανοί. Άπλετοι και χώροι και επαρκείς για μέχρι και 5 επιβάτες.

Το VW Αmarok προσφέρεται με έναν εξαιρετικό κινητήρα ντίζελ, V6 3λιτρο TDI με 204 ίππους, ενώ θα υπάρχει και η κορυφαία η οποία αποδίδει 224 ίππους. Σημαντικά αυξημένη είναι και η ροπή του, που ανέρχεται στην τελευταία περίπτωση στα 550Nm με την κατανάλωση να μην ξεπερνά τα 7,6 λτ./100 χλμ. Όσον αφορά το κιβώτιο θα εφοδιάζεται με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο. Ιδιαίτερα βοηθητικό «εργαλείο» για τον οδηγό αποδεικνύεται το σύστημα hill descent assist που διατηρεί σταθερή την ταχύτητα του αυτοκινήτου σε απότομες κατηφόρες, χωρίς να χρειάζεται ο οδηγός να πατήσει καν το φρένο.

Το νέο Αmarok 3.0l V6 4MOTION 8-AUTO κοστίζει από 38.750 ευρώ.