Ο Λεβαδειακός έδωσε παράταση στη στέψη του Ολυμπιακού ως πρωταθλητή Ελλάδας, υποχρεώνοντας τους «ερυθρόλευκους» σε ισοπαλία 1-1 στο δημοτικό στάδιο Λιβαδειάς.

Ο Βασιλείου άνοιξε το σκορ στο 43ο λεπτό και Καρντόσο ισοφάρισε στο 89ο. Οι γηπεδούχοι έπαιζαν… τελικό και πήραν ένα σημαντικό βαθμό απέναντι στους Ερυθρόλευκους του Τάκη Λεμονή, που κράτησε παίκτες εκτός, ενόψει του πρώτου ημιτελικού στο Κύπελλο με την ΑΕΚ.

Οι «ερυθρόλευκοι», σχεδόν με πειραματικό σχήμα στο πρώτο ημίχρονο, σπατάλησαν το πρώτο 45λεπτο κάνοντας μια μέτρια εμφάνιση και το πλήρωσε στο 43΄ σε μια φάση που οι μέσοι και αμυντικοί του συναγωνίστηκαν σε λάθη: ο Μάρτινς πιέστηκε και γύρισε άσχημα προς τα πίσω, ο Νικολάου έδιωξε σουτάροντας πάνω στον… Ρέτσο, η μπάλα έφτασε στον Βασιλείου που την προφύλαξε σωστά και τελείωσε ψύχραιμα τη φάση.

Στην επανάληψη η είσοδος των Καμπιάσο και Μάριν έδωσε ενέργεια και πνοή στους φιλοξενούμενους, ο Ολυμπιακός έχασε αρκετές ευκαιρίες αλλά δεν έβρισκε γκολ, κι εκεί που φαινόταν ότι το παιχνίδι θα λήξει με νίκη των γηπεδούχων ήρθε ο Καρντόσο να γράψει το 1-1, ύστερα από έξοχη πάσα του Μπουχαλάκη στον Σεμπά και γύρισμα του τελευταίου στον Παραγουανό.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Φαράντος): Ναμάσκο, Μουλόπουλος, Βούρος (65′ Μεντί), Τριποτσέρης, Νιας, Μιλιάζες (90+2′ Κουλιμπαλί), Καραχάλιος, Καραμπουέ, Σουμπίνιο, Βασιλείου (85′ Λάτσι), Σίλβα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Λεμπονής): Καπίνο, Παρέδες, Ρέτσος, Νικολάου, Σισοκό, Μπουχαλάκης, Μαρτίνς, Ντονίνγκες (46′ Μαρίν), Ελιουνούσι (46′ Καμπιάσο), Σεμπά, Ανσαριφάρντ (46′ Καρντόσο).