Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος από τον Πανιώνιο και άξιζε τη νίκη στη χθεσινή αναμέτρηση της Λεωφόρου. Ωστόσο η ποδοσφαιρική δικαιοσύνη αποδόθηκε με λανθασμένο τρόπο. Οι Πράσινοι επικράτησαν 1-0 χάρη σε πέναλτι που ανακάλυψε ο διαιτητής Γκράνας έπειτα από θεατρική πτώση του Λέτο στο 73′. Ο αργεντινός άσος του Τριφυλλιού, οκτώ λεπτά μετά την είσοδό του ως αλλαγή αντί του Εμποκού, τσίμπησε την μπάλα εντός περιοχής, είδε το απλωμένο πόδι του Μασούρα και μπήκε στον πειρασμό να κάνει ό,τι και το 2011 στη Νέα Σμύρνη, όταν βούτηξε προ του Κρικβέλια ξεγελώντας τον διαιτητή Κωνσταντινέα. Ο Μπεργκ ήταν εύστοχος στην εκτέλεση πέναλτι σκοράροντας για πέμπτο σερί ματς. Εφτασε στο πρωτάθλημα τα 21 γκολ, εκ των οποίων τα 13 έχουν επιτευχθεί στα τελευταία εννέα ματς, και παραμένει στην κορυφή των σκόρερ παγκοσμίως για το 2017!

Με δεδομένο πάντως ότι το (κάκιστο) ματς κρίθηκε στο ένα γκολ, η συζήτηση που ακολούθησε περιστράφηκε ολοκληρωτικά γύρω από τη διαιτησία του ρέφερι από τη Θράκη. Οι Πράσινοι σχολίαζαν μέσω κύκλων ότι δεν δόθηκε πέναλτι του Ρισβάνη στον Μπεργκ στο 18′, ότι δεν αποβλήθηκε ο Μασούντ και ότι επετράπη το σκληρό παιχνίδι των Κυανερύθρων, που προηγουμένως μέσω ανακοίνωσης έκαναν λόγο για ασυλία των Πρασίνων και «για πέναλτι-εφεύρεση, το οποίο δεν θα έδινε ούτε ο πρόεδρος του Παναθηναϊκού». Από την πλευρά του ο προπονητής του Πανιωνίου Βλάνταν Μιλόγεβιτς εξέφρασε με περισσότερο τακτ το παράπονό του, λέγοντας ότι «όλα είναι ανθρώπινα λάθη. Πρώτος κάνω εγώ, οι παίκτες, όλοι. Χάσαμε στο τελευταίο λεπτό στην Τούμπα κι όταν χάνεις στο τελευταίο λεπτό, ξέρετε πόσο πονάει. Να σας πω όμως κάτι; Οχι κι έτσι. Και να χάσεις 3-0, 4-0, δεν έγινε τίποτα. Οχι έτσι όμως. Είδα σήμερα (σ.σ.: χθες) παίκτες μου να κλαίνε».

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Λουντ (46′ Ρέις), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (65′ Λέτο), Κλωναρίδης (75′ Παν. Βλαχοδήμος), Μπεργκ.

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Βλάχος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Σιώπης, Μασούρας (87′ Σαββίδης), Μπεν, Μασούντ, Γεσίλ (65′ Λάμπρου).