Ποιος είναι ο λόγος που ο Μάρκους Μπερκ παίζει στην Ελλάδα; Η φήμη λέει ότι η σύζυγός του ανοίγει το παράθυρο και βλέπει τη θάλασσα στην Κάτω Γλυφάδα. Και έτσι αυτός ο παγκόσμιας κλάσης επιθετικός βρίσκεται στη χώρα μας και σκοράρει κατά ριπάς. Ο σουηδός φορ πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα του Παναθηναϊκού στη νίκη επί της ΑΕΚ με 3-2 στο ΟΑΚΑ, σκοράροντας μάλιστα το νικητήριο τέρμα στο 90ό λεπτό της αναμέτρησης με το οποίο οι Πράσινοι έφτασαν στην επιτυχία. Ηταν εξαιρετικός σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και εκείνος που έφερε τα πάνω κάτω. Σε ένα ματς το οποίο ο ΠΑΟ είχε στα χέρια του στο πρώτο ημίχρονο και η Ενωση έφτασε κοντά στο να το ανατρέψει στο δεύτερο. Οι Πράσινοι μπήκαν στη θέση του οδηγού στο 24′ με τέρμα του Κλωναρίδη και έκαναν το υπέρ τους 2-0 τρία λεπτά αργότερα, στο 27′ με τον Σουηδό. Θα μπορούσαν περισσότερα τέρματα αν ο Εμποκού και ο Κλωναρίδης είχαν βρει στόχο στα τελειώματα του πρώτου μέρους, στέλνοντας την ΑΕΚ οριστικά στο καναβάτσο. Δεν το έπραξαν όμως και έτσι το δεύτερο ημίχρονο είχε άλλες διαθέσεις μαζί τους. Η ΑΕΚ πήρε πέναλτι το οποίο αμφισβητείται από τους Πρασίνους (μάλλον δικαίως) και μείωσε σε 1-2 στο 62′ με σκόρερ τον Χριστοδουλόπουλο, ενώ ισοφάρισε σε 2-2 με τον Πέκχαρτ έπειτα από ασίστ του Χριστοδουλόπουλου. Αμφότεροι εισήλθαν στον αγώνα ως αλλαγή στο 46′. Το momentum είχε γυρίσει υπέρ της Ενωσης, η οποία προσπάθησε για την ολική ανατροπή και την επαναφορά. Εχασε μια πολύ καλή ευκαιρία με τον Αραούχο, βγήκε όλη μπροστά κάπως άναρχα για να γυρίσει το ματς και στο τέλος δέχθηκε το τέρμα του Μπεργκ που εν τέλει την έριξε στο καναβάτσο, στη μοναδική τελική προσπάθεια που έκαναν οι Πράσινοι στο δεύτερο ημίχρονο. Ηταν η πρώτη ήττα για τους Κιτρινόμαυρους από τότε που ο Μανόλο Χιμένεθ ανέλαβε τα ηνία της ομάδας έπειτα από 14 ματς χωρίς ήττα, με 10 νίκες και τέσσερις ισοπαλίες. Μια απόλυτα δίκαιη επικράτηση του ΠΑΟ σε ένα ματς που θα μπορούσε να τελειώσει πιο εύκολα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Γκάλο, Ντίντακ,

Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Σιμόες (63′ Μπακασέτας), Γιόχανσον, Αϊντάρεβιτς (46′ Πέκχαρτ), Ροντρίγκες (46′ Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος, Αραούχο.

Παναθηναϊκός: Οδ. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Κουρμπέλης, Ζέκα, Βιγιαφάνιες (85′ Μπουμάλ), Εμποκού (67′ Λουντ), Κλωναρίδης (67′ Λέτο), Μπεργκ.