Τριήμερο εκδηλώσεων στο Πεδίον του Άρεως με γενικό τίτλο «Ένας κόσμος βιβλία» συνδιοργανώνει η Περιφέρεια Αττικής (Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα Αθηνών, με το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού και με την υποστήριξη μιας πλειάδας φορέων της εκπαιδευτικής και μορφωτικής κοινότητας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου,

Οι εκδηλώσεις επιδιώκουν να προβάλλουν τη σπουδαιότητα αλλά και την αναγκαιότητα που έχουν τα παιδικά βιβλία στη ζωή κάθε παιδιού και εστιάζουν στις «ιστορίες που έχουν τη δύναμη να ενώνουν κόσμους, στα βιβλία που μας βοηθούν να κατανοήσουμε έναν κόσμο που μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν άγνωστος για πολλούς, τον κόσμο των προσφύγων».

«Το βιβλίο μπορεί να ενώσει τους λαούς, να ανοίξει γέφυρες, να ενδυναμώσει τα παιδιά από διαφορετικούς πολιτισμούς. Συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε κοινωνικές πρωτοβουλίες που βάζουν στο επίκεντρο τον πολιτισμό και το παιδί. Προχωράμε στην αξιοποίηση του Πεδίου Άρεως, με δράσεις σε συνεργασία με κοινωνικούς φορείς. Η ενεργοποίηση της κοινωνίας μέσα από συμμετοχικές δράσεις πολιτισμού και αλληλεγγύης θα συμβάλλει δραστικά στην ανάταξη του Πάρκου μας προς όφελος των πολιτών» αναφέρει στο μήνυμά της με αφορμή την διοργάνωση των εκδηλώσεων η αντιπεριφεριάρχης ΚΤ Αθηνών, Ερμίνα Κυπριανίδου.

Στο πλαίσιο του τριημέρου των εκδηλώσεων θα διοργανωθούν εκδηλώσεις με συγγραφείς, εργαστήρια για γονείς και εκπαιδευτικούς, ειδικές δημιουργικές δράσεις και παιχνίδια, έκθεση φωτογραφίας και μουσική από την Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων και εφηβικό μουσικό συγκρότημα.

Θα παρουσιασθεί επίσης έκθεση φωτογραφίας με χειροποίητες μάσκες των παιδιών και εφήβων από τις δομές φιλοξενίας του Σχιστού και του Ελληνικού, με θέμα «Τα παιδιά που πέρασαν θάλασσα και το παιχνίδι με τις μάσκες».

Οι εκδηλώσεις άρχισαν σήμερα Κυριακή και θα διαρκέσουν μέχρι και την Τρίτη 4 Απριλίου.