Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν ένας τζέντλεμαν, δήλωσε η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, περιγράφοντας τη σκηνή που ο πρόεδρος των ΗΠΑ της κρατούσε το χέρι κατά τη διάρκεια της φετινής επίσκεψής της στην Ουάσινγκτον.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό περιοδικό Vogue, η Μέι υποβάθμισε τη σημασία που είχε για τους δύο ηγέτες το να κρατιούνται από το χέρι. «Πιστεύω ότι ήταν η χειρονομία ενός τζέντλεμαν. Επρόκειτο να περπατήσουμε προς τη ράμπα και εκείνος είπε ότι αυτό μπορεί να ήταν κάπως δύσκολο».

Η Μέι ήταν η πρώτη αρχηγός κράτους που συναντήθηκε με τον Τραμπ μετά την ορκωμοσία του και η επίσκεψή της επιδοκιμάστηκε από τους συμβούλους της ως πολύ μεγάλη επιτυχία για την οικοδόμηση της σχέσης μεταξύ της Βρετανίας και των ΗΠΑ.

Ωστόσο, η πρωθυπουργός επικρίθηκε από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης γιατί δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υπόσχεση του αμερικανού προέδρου για τις μελλοντικές εμπορικές σχέσεις την ώρα που η Βρετανία δρομολογεί την αποχώρησή της από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

«Θέλω να πιστεύω ότι προχωρήσαμε. Δεν σχολιάζουμε τις ιδιωτικές συζητήσεις που διεξήχθησαν. Το μόνο που θα μπορούσα να πω είναι ότι ήμουν πολύ σαφής: δεν φοβάμαι να θέτω ζητήματα. Και η φύση της σχέσης είναι τέτοια που θα πρέπει να είμαστε σε θέση να είμαστε ειλικρινείς και ανοικτοί μεταξύ μας» τόνισε.

Πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας Telegraph ανέφεραν ότι η Βρετανία σκέφτεται να ακολουθήσει τον δρόμο των ΗΠΑ και να απαγορεύσει τα laptop και άλλες ηλεκτρονικές συσκευές σε πτήσεις από χώρες της Μέσης Ανατολής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από