Ενα γκολ σωτήριο και ένας πανηγυρισμός της ντροπής. Ο Δημήτρης Πέλκας τα έκανε όλα σε μια φάση, στο φινάλε του αγώνα με τον Πανιώνιο στην Τούμπα, και έγινε το πρόσωπο της ημέρας τόσο με θετικό όσο και με αρνητικό πρόσημο. Ο διεθνής μεσοεπιθετικός «λύτρωσε» τον ΠΑΟΚ στο τελευταίο (5ο) λεπτό των καθυστερήσεων στον αγώνα της Θεσσαλονίκης, ερχόμενος ως «φαντομάς» για να σκοράρει ένα δύσκολο τέρμα κρυμμένος πίσω από αμυντικούς και συμπαίκτες. Ωστόσο, δευτερόλεπτα μετά πανηγύρισε κρατώντας τα γεννητικά όργανά του, γεγονός το οποίο επέφερε τη σωστή αποβολή του και επισκίασε το κατόρθωμά του. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι «δεν σήμαινε κάτι ο πανηγυρισμός, δεν ήθελα να προσβάλω τον αντίπαλο, σέβομαι τον Πανιώνιο», ενώ με το μέρος του συντάχθηκε και ο προπονητής της ομάδας Βλάνταν Ιβιτς λέγοντας ότι «αν είχε συμβεί στην έδρα του αντιπάλου και προς την πλευρά των οπαδών της, να το καταλάβω. Αυτός ο πανηγυρισμός του Πέλκα ήθελε να πει πως στο τέλος δείξαμε ότι είμαστε άντρες». Το ματς ήταν συγκλονιστικό παρά το φτωχό 1-0, ένα από τα καλύτερα που διεξήχθησαν στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Πανιώνιος απώλεσε σειρά κλασικών ευκαιριών στο τελευταίο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου, διάστημα το οποίο αποδείχθηκε κομβικό για την εξέλιξη του ματς καθώς αν οι Κυανέρυθροι είχαν προηγηθεί, το παιχνίδι θα είχε άλλη μορφή. Στο 78′ ο ισορροπίες του αγώνα άλλαξαν καθώς ο στόπερ Οικονόμου αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και ο Πανιώνιος, μένοντας με δέκα παίκτες για τα εναπομείναντα λεπτά του αγώνα, κλείστηκε πίσω. Ετσι, παρά το αριθμητικό πλεονέκτημά του και τις αλλαγές των Κουλούρη και Πέλκα, ο ΠΑΟΚ έχασε ένα δεκάλεπτο μέχρι να φτάσει το ματς στο 90′, όταν έγιναν όλα. Αρχικά ο Γιαννιώτης με τρομερή επέμβαση και τη βοήθεια του δοκαριού σταμάτησε την κεφαλιά του Σάκχοφ και στο 94′ ο Πέλκας πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με πλασέ πήρε το ριμπάουντ από την κεφαλιά του Μυστακίδη και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη δίνοντας στους γηπεδούχους τη νίκη.

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Λέοβατς, Κάνιας (80′ Πέλκας), Τσίµιροτ, Σάκχοφ, Ενρίκε (84′ Κουλούρης), Μπίσεσβαρ, Αθανασιάδης (74′ Μυστακίδης).

Πανιώνιος: Γιαννιώτης, Τασουλής, Οικονόμου, Γκιοατά, Βλάχος, Κόρμπος, Σιώπης, Μπεν, Μασούντ (93′ Μαχμούτοβιτς), Μασούρας (74′ Ταπόκο), Γιεσίλ (86′ Σαββίδης).