Επτά υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων τάσσονται υπέρ της καθιέρωσης κατώτατου μισθού στην Ευρωπαϊκή Ενωση με άρθρο που συνυπογράφουν στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, και στο οποίο επιχειρηματολογούν υπέρ μίας Ευρώπης «πιο κοινωνικής, πιο δίκαιης και πιο πολύ βασισμένης στις αξίες»

«Ο κόσμος μας αλλάζει σημαντικά. Ο εθνικισμός εξαπλώνεται. Λαϊκιστικές εντάσεις αναφαίνονται ξανά» σημειώνουν οι υπουργοί Ευρωπαϊκών Υποθέσεων επτά κρατών-μελών της ΕΕ -της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας, της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Μάλτας και της Τσεχίας- οι οποίοι θα συναντηθούν την Τετάρτη στο Λονδίνο.

«Θέλουμε έναν κατώτερο μισθό σε όλα τα κράτη μέλη (της ΕΕ), με σεβασμό στις εθνικές πρακτικές και στον ρόλο των κοινωνικών εταίρων σε κάθε χώρα» επισημαίνουν οι υπουργοί.

Ζητούν γενικότερα «σθεναρά μέτρα (...) εναντίον της ανεργίας των νέων, των μισθολογικών ανισοτήτων και εναντίον των αποκλίσεων στο βιοτικό επίπεδο και στην κοινωνική προστασία»

«Είναι καιρός να γίνει η Ευρωπαϊκή Ενωσή μας κοινωνική ένωση, με ενισχυμένα δικαιώματα για τους εργαζόμενους, με αληθινή ισότητα γυναικών-ανδρών, ασφαλείς θέσεις εργασίας και εγγυημένα εισοδήματα» συμπληρώνουν οι επτά ευρωπαίοι υπουργοί.

«Για όλους αυτούς τους λόγους, θέλουμε να ενσωματωθεί ισχυρός κοινωνικός πυλώνας της ΕΕ στη Διακήρυξη της Ρώμης και έχουμε αρχίσει την προετοιμασία για μεγάλη κοινωνική σύνοδο στην οποία θα συμμετάσχουν οι ευρωπαίοι ηγέτες τον Νοέμβριο στη Σουηδία» σημειώνουν.

Οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων των χωρών-μελών της ΕΕ θα συναντηθούν στη Ρώμη την 25η Μαρτίου για να γιορτάσουν την 60ή επέτειο της Συνθήκης της Ρώμης του 1957, με την οποία ιδρύθηκε η Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα και άρχισε η οικοδόμηση της ΕΕ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από