Ο 30χρονος αστυνομικός, ο οποίος ομολόγησε τη δολοφονία του οδηγού ταξί, μετά τη λήξη της 48ωρης προθεσμίας που είχε ζητήσει, προσήλθε τη Δευτέρα το πρωί, υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας, στον ανακριτή Καστοριάς, προκειμένου να απολογηθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πολύωρης απολογίας του, επέμεινε σε αυτά που αρχικά είχε καταθέσει, στην ανάκρισή του από τους αστυνομικούς, δηλαδή πως το κίνητρό του ήταν η ληστεία λόγω οικονομικών προβλημάτων που έχει και οι «προσωπικές διαφορές» με το θύμα. Μετά την απολογία του, η οποία διήρκησε πέντε ώρες, με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, ο ειδικός φρουρός κρίθηκε προφυλακιστέος και μεταφέρθηκε στις φυλακές Φελιού, στα Γρεβενά, ενώ ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της οπλοχρησίας.

Παρόντες στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς ήταν οι γονείς του αστυνομικού, οι οποίοι χθες, με επιστολή τους, ζήτησαν συγνώμη από την οικογένεια του θύματος. Νωρίς το πρωί, συνάδελφοι του θύματος (πατέρα δύο παιδιών), σε ένδειξη διαμαρτυρίας, απέκλεισαν για 15 λεπτά, με τα ταξί τους, την κεντρική είσοδο και τον δρόμο έξω από το δικαστικό μέγαρο Καστοριάς, χωρίς, όμως, να δημιουργηθούν περαιτέρω προβλήματα.