Εξακόσιες χιλιάδες ευρώ αποζημίωση οφείλει να καταβάλει το ελληνικό δημόσιο στην οικογένεια επιπυραγού του Πυροσβεστικού Σώματος,ο οποίος έχασε τη ζωή σε ηλικία 46 ετών κατά την διάρκεια της υπηρεσίας του με βάση απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας ,που επικύρωσε την απόφαση του διοικητικού εφετείου.

Το περιστατικό συνέβη στο νομό Ηλείας τον Αύγουστο του 2005 όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε παλαιά ακατοίκητη διώροφη κατοικία, η οποία από το 1993 είχε χαρακτηριστεί από την Πολεοδομία (μετά από σχετική αυτοψία) επικίνδυνα ετοιμόρροπη και είχε εκδοθεί πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο είχε διαβαστεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Η οικογένεια του θύματος προσέφυγε στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκε από τα Διοικητικά Δικαστήρια.

Το Διοικητικό Εφετείο έκρινε ότι ο θάνατος του επιπυραγού οφειλόταν σε παράνομη παράλειψη των αστυνομικών οργάνων, τα οποία ήταν αποκλειστικά αρμόδια όχι για την κατεδάφιση της επικινδύνως κατοικίας, αλλά επειδή έπρεπε από το έτος 1993 να είχαν μεριμνήσει για την εκτέλεση του πρωτοκόλλου κατεδάφισης που είχε εκδοθεί και είχε επιδοθεί στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα.

Το Δημόσιο άσκησε όμως άσκησε αναίρεση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης του Διοικητικού Εφετείου, η οποία όμως με απόφαση του Α΄ Τμήματος του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου απορρίφθηκε.