Εκατό κιλά, σε διάστημα περίπου ενός μηνός, έχασε μία γυναίκα από την Αίγυπτο, η οποία προτού υποβληθεί σε ειδική επέμβαση κατά της παχυσαρκίας (βαριατρική) ζύγιζε 500 κιλά και εκτιμάται ότι ήταν η πιο βαριά γυναίκα στον κόσμο.

Η Εμάν Αχμέντ αμντ ελ Ατι είναι 36 ετών. Τον Ιανουάριο στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση για τη μεταφορά της (με πτήση τσάρτερ) από την Αίγυπτο στο Μπουμπάι, όπου δέχεται ειδική θεραπεία προκειμένου να μπορέσει να κυκλοφορήσει ξανά.

Σύμφωνα με την οικογένειά της, η 36χρονη γυναίκα δεν είχε βγει από το σπίτι της εδώ και 25 χρόνια. Όταν γεννήθηκε ζύγιζε πέντε κιλά και διαγνώστηκε με ελεφαντίαση, μία πάθηση με διάχυτη πάχυνση του δέρματος και του υποδορίου ιστού που συνήθως οφείλεται σε κάποια παρασιτική μόλυνση.

Ο Μουφαζάλ Λακνταουάλα ωστόσο, ο ινδός γιατρός ωστόσο που έχει αναλάβει τη θεραπεία της 36χρονης γυναίκας, εκτιμά ότι δεν πάσχει από ελεφαντίαση, αλλά από λεμφοίδημα, το οποίο σχετίζεται με την παχυσαρκία και προκαλεί πρήξιμο των κάτω άκρων.

Εκπρόσωπος του Saifee Hospital, όπου νοσηλεύεται η γυναίκα, δήλωσε στο BBC ότι είναι πιθανό τους επόμενους μήνες να χάσει και άλλο βάρος.

«Προσπαθούμε η γυναίκα να είναι υγιής ώστε να μπορέσει να γυρίσει στην Αίγυπτο το συντομότερο δυνατό», εξήγησε.