Η καλή ερωτική ζωή στο σπίτι δεν κάνει καλό μόνο στη σχέση και στην υγεία, αλλά είναι πιθανό να ανοίγει τον δρόμο και για… προαγωγή στη δουλειά, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Όπως έδειξε, οι παντρεμένοι που έχουν δραστήρια και ικανοποιητική σεξουαλική ζωή με τον/την σύζυγό τους έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να είναι παραγωγικοί στην εργασία τους, σε σύγκριση με όσους περνούν τις νύχτες τους με την πλάτη γυρισμένη στο έτερό τους ήμισυ.

Οι επιστήμονες που πραγματοποίησαν τη μελέτη εκτιμούν ότι το όφελος στη δουλειά πηγάζει από μία φυσική ουσία που παράγει ο εγκέφαλος, την ντοπαμίνη.

Αν και η ντοπαμίνη είναι περισσότερο γνωστή ως η ουσία που ρυθμίζει τις κινήσεις του σώματος (η έλλειψή της είναι υπαίτια για τα κινητικά συμπτώματα της νόσου του Πάρκινσον), στην πραγματικότητα είναι πολύ σημαντική για το αίσθημα ευφορίας, αφού παράγεται σε στιγμές απόλαυσης και καλής διάθεσης και είναι η ουσία της ανταμοιβής και της ευχαρίστησης.

Όταν αυξάνονται τα επίπεδά της στον οργανισμό, όπως συμβαίνει όταν κάνουμε σεξ, καταπραΰνεται το στρες και το άγχος, βελτιώνεται η ψυχική διάθεση και οι επιδράσεις αυτές διαρκούν επί 24 ώρες.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής της νέας μελέτης δρ Κιθ Λέβιτ, αναπληρωτής καθηγητής Κοινωνικής & Οργανωτικής Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Όρεγκον, ο λόγος για τον οποίο οι εργαζόμενοι με καλή σεξουαλική ζωή είναι πιο παραγωγικοί είναι έναςαπό τους βασικούς κανόνες του καλού μάνατζμεντ: οι ευτυχισμένοι εργαζόμενοι είναι καλοί εργαζόμενοι.

Διαβάστε περισσότερα εδώ