Την ώρα που οι εισαγγελικές έρευνες με επίκεντρο τις καταγγελίες περί κακοδιαχείρισης στην ΑΕΠΙ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, η Δικαιοσύνη δέσμευσε  θυρίδες και τραπεζικούς λογαριασμούς μελών της διοίκησης της εταιρείας. Κίνηση η οποία έρχεται να προστεθεί στην έφοδο της δικαστικής αστυνομίας που έγινε στα γραφεία της εταιρείας, από όπου αφαιρέθηκαν σκληροί δίσκοι υπολογιστών και έγγραφα.
Οι δεσμεύσεις των λογαριασμών και των τραπεζικών θυρίδων έγιναν με βούλευμα μετά το πόρισμα για εκτεταμένα φαινόμενα κακοδιαχείρισης των οικονομικών της ΑΕΠΙ, μεταξύ των οποίων εντοπίστηκαν και υπέρογκοι μισθοί τους οποίους ελάμβαναν τα μέλη της διοίκησης.
Παράλληλα, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες που αφορούν την ΑΕΠΙ τόσο για φορολογικά όσο και για ποινικά θέματα με διερευνόμενα αδικήματα εκείνα της υπεξαίρεσης, της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και άλλα. Υπενθυμίζεται ότι η Εισαγγελία Πρωτοδικών είχε σχηματίσει δικογραφία από τον περασμένο Σεπτέμβριο για την υπόθεση, μετά την άρνηση της ΑΕΠΙ να δεχθεί διαχειριστικό έλεγχο, ζητώντας από τη ΦΑΕ Αθηνών τη διενέργεια φορολογικού ελέγχου για τις χρήσεις 2010-2015.
Προ ημερών, μάλιστα, με ανακοίνωσή της η ΑΕΠΙ γνωστοποίησε ότι θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου (έως του ποσού των 25 εκατ. ευρώ) και σε αλλαγές στη σύνθεση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, αλλά και στη σύσταση Συντονιστικής Επιτροπής για την έγκριση όλων των δαπανών της.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή της, η εταιρεία «παραμένει στη διάθεση όλων των αρμόδιων φορέων και θα συνεργαστεί με τις Αρχές και όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο την επιστροφή στην κανονικότητα».
Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από