Eχει καλαμπούρι να τους βλέπεις να αγωνιούν! Να αγωνίζονται για τους βαθμούς που θα τους επιτρέψουν να φάνε… Είναι ηδονικό να τους παρακολουθείς να εξευτελίζονται με αντίτιμο λίγα λεπτά δημοσιότητας, κάποια χρήματα και –εδώ κρύβεται η ουσία –εκατομμύρια για τους παραγωγούς και τους χρηματοδότες τους. Το προϊόν προσφέρει θεαματικότητα, γιατί να μην του προσδώσουμε λίγη αγωνία ακόμη; Γιατί να μη φανατίσουμε τους θεατές; Γιατί να μη ρίξουμε στη μάχη της επιβίωσης εκτός από τα «μεγάλα κόκκινα πιράνχας» και λίγες κυανέρυθρες μαρίδες;

Οοοχι δεν μιλούμε για το τηλεριάλιτι – ύβρι στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δεν μιλούμε για το υψηλής τηλεθέασης παιχνίδι με την ανθρώπινη φύση. Οταν πεθαίνουν από πείνα εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο είναι προσβολή κάποιοι να χρηματίζονται για να λιμοκτονήσουν! Μιλούμε για το επίσης υψηλής τηλεθέασης πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας. Ναι γι’ αυτό μιλούμε και για τους παίκτες του που το κάνουν όσο πλησιάζει το τέλος του πιο αγωνιώδες, πιο ενδιαφέρον πιο σκληρό και φανατίζουν οπαδούς και μη!

Χθες στην Τούμπα οι «Διάσημοι» του Ολυμπιακού έχασαν από του «Μαχητές» του ΠΑΟΚ. Οι παίκτες του Μπέντο μέτρησαν τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα και αν σήμερα ο Πανιώνιος λυγίσει την ΑΕΚ θα βρεθεί μια ανάσα τεσσάρων βαθμών πίσω από τον «μόνιμο πρωταθλητή»!

Να πεις τώρα κάτι για τον Ολυμπιακό; Ε, όχι πάλι. Αλλωστε ο επί 18 χρόνια διευθυντής του αθλητικού τμήματος των «ΝΕΩΝ» Γιάννης Κιούσης μάς το είχε εμφυσήσει: «Μάγκα, δεν χτυπάμε ποτέ έναν πεσμένο»! Ορθώς! Ο Ολυμπιακός δεν επιδέχεται πλέον αγωνιστικής κριτικής. Για την ώρα προκαλεί οίκτο, αγωνία και ηδονή. Οίκτο στους φίλους του, αγωνία στους οπαδούς του και ηδονή στους αντιπάλους του.

Ο ΠΑΟΚ, αργά μεν, αλλά σε ώρα κρίσιμη έδειξε ότι μπορεί να φέρει τούμπα ακόμη και ένα σίγουρο πρωτάθλημα.

Το θέμα είναι τι θα γίνει απόψε στη Νέα Σμύρνη, που σίγουρα θα γεμίσει από όλους εκείνους τους ρομαντικούς που έχουν να θυμούνται ένα Κύπελλο παρμένο από τα πόδια της θρυλικής ομάδας της ΑΕΚ των Μαύρου και Παπαϊωάννου και ένα από τον Παναθηναϊκό των Βαζέχα και Αποστολάκη; Η Πλατεία θα ‘ναι γεμάτη με το νόημα που ‘χει κάτι απ’ τις φωτιές… που καίνε χρόνια τώρα για έναν τίτλο πρωταθλητή!

Απ’ τα μισά του μήνα Μάρτη στον τόπο ετούτο είναι φορές που πάει κανείς και δίχως χάρτη, μια και πιάσαμε τους στίχους. Και πράγματι απ’ τα μισά του μήνα Μάρτη ο Ολυμπιακός πήγαινε δίχως χάρτη προς την φιέστα γιατί τον δρόμο τον γνώριζε καλά. Τώρα;

Τώρα, ή καλύτερα σήμερα, όλοι οι Ερυθρόλευκοι θα είναι ΑΕΚ. Κι αυτό δείχνει πόσο άρρωστος είναι φέτος ο Δαφνοστεφανωμένος Εφηβος!