Ο ιρακινός στρατός υποστηριζόμενος από αμερικανικές δυνάμεις εξαπέλυσε νέα επίθεση εναντίον των δυνάμεων της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που ελέγχουν το κέντρο της παλιάς πόλης στη Μοσούλη, σύμφωνα με εκπρόσωπό του.

Οι ιρακινές δυνάμεις μάχονται με τους ισλαμιστές, προελαύνοντας προς το παλιό κέντρο της πόλης, από τα νότια και τα νοτιοδυτικά, δήλωσε ο ταξίαρχος Γιάχια Ρασούλ, εκπρόσωπος της διοίκησης κοινών επιχειρήσεων, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Μετά από σκληρές μάχες που διήρκεσαν περίπου 100 ημέρες κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο της ανατολικής πλευράς της Μοσούλης και στη συνέχεια ξεκίνησαν επιχειρήσεις για τον έλεγχο περιοχών που βρίσκονται δυτικά του ποταμού Τίγρη.

Τις τελευταίες 48 ώρες είχαν σταματήσει την προέλασή τους στη δυτική Μοσούλη λόγω κακών καιρικών συνθηκών. Μια ήττα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους στη Μοσούλη θα κατέστρεφε την ιρακινή πτέρυγα της οργάνωσης, ο ηγέτης της οποίας κήρυξε τη δημιουργία χαλιφάτου το 2014 σε περιοχές που ανήκουν στο Ιράκ και τη Συρία.

Την ίδια ώρα η Βρετανία, συμφώνησε να χορηγήσει δάνειο ύψους 12.29 δισεκατομμυρίων δολαρίων στο Ιράκ, προκειμένου να βοηθήσει τη χώρα να χρηματοδοτήσει σημαντικά σχέδια υποδομής, αποκάλυψε αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών του Ιράκ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.