Θα ήταν ένα ντέρμπι που θα έδινε περισσότερη τροφή για συζήτηση αν ο ΠΑΟΚ είχε πάρει το ματς με τον Ηρακλή. Θα σήμαινε ότι με νίκη αύριο (19.30) στην Τούμπα θα ψαλίδιζε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στο -6, οπότε θα προκαλούσε άλλη συζήτηση για την κατάκτηση του τίτλου. Πάντως και στο -8, με επτά αγωνιστικές να απομένουν, θα έχει ένα ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Αν βέβαια ο Ολυμπιακός αποσπάσει έστω την ισοπαλία, η σεμνή τελετή θα λάβει οριστικά τέλος.

Ο ΠΑΟΚ, στο πρόσωπο του γεννημένου και μεγαλωμένου στο Σεντ Γκάλεν της Ελβετίας αλλά Σέρβου στην καταγωγή Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, βρήκε πολύ γρήγορα τον επιθετικό που έκανε να ξεχαστεί η παροιμιώδης δυστοκία του «συνήθους υπόπτου» Στέφανου Αθανασιάδη, ο οποίος διανύει την πρώτη σεζόν της δεκαετούς επαγγελματικής καριέρας του στην ομάδα δίχως ακόμα να έχει βρει δίχτυα σε ματς πρωταθλήματος! Η ανάγκη για έναν φορ περιοχής που θα έχει το εύκολο γκολ ήταν επιτακτική και ο 26χρονος Πρίγιοβιτς έδειξε έτοιμος από καιρό. Εχοντας ήδη σκοράρει έξι τέρματα στις μόλις επτά συμμετοχές που έχει «γράψει» σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, πείθει ότι είναι αυτός που ο Δικέφαλος του Βορρά έψαχνε προκειμένου να μετουσιώσει σε γκολ τις πολλές ευκαιρίες (περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα στη Λίγκα) που δημιουργεί σε κάθε αγώνα. Δυνατός στον αέρα, εξαιρετικός όμως και με την μπάλα στα πόδια παρά το μπόι του (1,91 μ.), καθώς έχει ιδανική ισορροπία σώματος. Είναι απρόβλεπτος καθώς σημαδεύει το τέρμα από όπου κι αν βρίσκεται και έχει αρκούντως ικανοποιητική ταχύτητα για το ύψος του. Αυτή την περίοδο, μάλιστα, ο Πρίγιοβιτς βρίσκεται σε δίλημμα καθώς πάντοτε ήθελε να φορέσει τη φανέλα της Εθνικής Ελβετίας (έχει περάσει από όλες τις μικρές εθνικές ομάδες της γενέτειράς του), ωστόσο εκείνη της Σερβίας είναι αυτή που με θέρμη κινεί τις διαδικασίες προκειμένου να τον πείσει και μαζί να του δώσει την ευκαιρία να γίνει διεθνής (και) σε επίπεδο ανδρών.

Μεγαλύτερο το βάρος στις πλάτες του Ισπανού

Τον Αλμπέρτο Μποτία της Αγκυρας και όχι του ΟΑΚΑ κόντρα στην ΑΕΚ ονειρεύεται να δει στην Τούμπα ο Πορτογάλος του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο. Δεδομένου ότι σιγά σιγά η άμυνα των πρωταθλητών αρχίζει να χάνει βασικά στελέχη (ο Βιάνα θα μείνει περίπου τρεις εβδομάδες έξω, λόγω θλάσης στα πλευρά, ενώ και ο Ντα Κόστα αντιμετωπίζει προβλήματα), σε ένα τόσο δύσκολο και κρίσιμο παιχνίδι όπως αυτό με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας, η πίεση που θα δεχθούν στα μετόπισθεν οι φιλοξενούμενοι αναμένεται να είναι μια από τις μεγαλύτερες της χρονιάς.

Από μια άποψη ο Βιάνα είναι μάλλον τυχερός που θα λείπει γιατί είναι αμφίβολο εάν θα τα έβγαζε πέρα σε μια τόσο καυτή ατμόσφαιρα. Η έλλειψη εμπειρίας και το νεαρό της ηλικίας του είναι λογικό να αποτελούσαν έξτρα εμπόδιο.

Αν μη τι άλλο σε αυτό το κομμάτι ο 28χρονος Αλμπέρτο Μποτία (που βέβαια παίζει σε διαφορετική θέση αφού είναι κεντρικός αμυντικός) με εξαετή παρουσία στην Πριμέρα Ντιβισιόν δεν έχει τίποτε να φοβηθεί.

Στην Αγκυρα με την Οσμανλισπόρ ήταν αλάνθαστος, με σωστές τοποθετήσεις, δύο σωτήρια τάκλιν και χωρίς να αφήνει ανοιχτούς χώρους πίσω, αλλά λίγο νωρίτερα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ αποβλήθηκε πάλι (όπως πέρυσι) και έβαλε και αυτογκόλ. Ο Μπέντο ποντάρει πολλά σε αυτόν, εφόσον έχει καθαρό μυαλό.