Τις σορούς 11 ανθρώπων με εμφανή σημάδια βασανιστηρίων ανακάλυψε η αστυνομία στην πολιτεία της Βερακρούς, στο ανατολικό Μεξικό, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι αρχές.

Οι σοροί των 9 ανδρών και των δύο γυναικών βρέθηκαν στην Μπόκα δελ Ρίο ανέφερε σε τοπικό ραδιοφωνικό δίκτυο ο Μιγκέλ Ανχελ Γιούνες, κυβερνήτης αυτής της πολιτείας, η οποία σπαράσσεται από συγκρούσεις μεταξύ αντιπαρατιθέμενων συμμοριών που διακινούν ναρκωτικά.

Η μακάβρια ανακάλυψη έγινε την Τρίτη το βράδυ, ενώ πάνω από 10.000 άνθρωποι γιόρταζαν το καρναβάλι στους δρόμους της Βερακρούς, παραθαλάσσιας πόλης στον Κόλπο του Μεξικού.

Φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου μπόρεσε να δει τα αιμόφυρτα πτώματα των θυμάτων που ήταν δεμένα χειροπόδαρα κι ορισμένα γυμνά.

«Γίνεται πόλεμος» μεταξύ των καρτέλ των ναρκωτικών, σχολίασε ο Ανχελ Γιούνες.

Το καρτέλ των Σέτας και το αντίπαλο καρτέλ Νέα Γενιά του Χαλίσκο μάχονται στην Πολιτεία για τον έλεγχο των οδών μεταφοράς των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ.

Την Τρίτη, καταγράφηκε επίσης ανταλλαγή πυρών ανάμεσα σε στρατιώτες και κακοποιούς με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι, που πιστεύεται πως ανήκαν σε συμμορία και ένας πεζοναύτης.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Μεξικού Μιγκέλ Ανχελ Οσόριο ανακοίνωσε την Τρίτη ότι στην πολιτεία θα αναπτυχθούν και δυνάμεις της χωροφυλακής για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της δράσης των καρτέλ.