Το δικό της κατηγορώ κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε την αποπομπήτης από τη θέση της Γενικής Γρανμματέως Εσόδων, τον Οκτώβριο του 2015,εξαπολύει με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κΚατερίνα Σαββαίδου.

Η κα Σαββαίδου έχει προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου ΑκυρωτικούΔικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αναμένεται να εκδώσει τηναπόφασή του μέχρι το καλοκαίρι.

.

Η κα Σαββαίδου ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδωντην 25η Ιουνίου 2014 και με την προσφυγή της που συζητήθηκε σήμερααναφέρει πως η απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας αφού ελήφθηόχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δενήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτικήεμπάθεια απέναντί της προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουντην επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματείαςκαι τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας τηςνα την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Ανεφερε ακόμα πως με το υπ΄ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του ΣυμβουλίουΠλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε ότι να μην γίνει σε βάρος τηςκατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μηνπαραπεμφθεί σε δίκη.

Η δίωξη σε βάρος της ειχε ασκηθεί διότι φερόταννα είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως

ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου νααποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επίτης αξίας των διαφημίσεων.