Το δικό της κατηγορώ κατά της κυβέρνησης που αποφάσισε την αποπομπή της από τη θέση της Γενικής Γρανμματέως Εσόδων, τον Οκτώβριο του 2015, εξαπολύει με την προσφυγή της στο Συμβούλιο της Επικρατείας η κ Κατερίνα Σαββαίδου.

Η κα Σαββαίδου έχει προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, το οποίο αναμένεται να αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του μέχρι το καλοκαίρι.
.
Η κα Σαββαίδου ανέλαβε καθήκοντα γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων την 25η Ιουνίου 2014 και με την προσφυγή της που συζητήθηκε σήμερα αναφέρει πως η απόφαση εκδόθηκε κατά κατάχρηση εξουσίας αφού ελήφθη όχι προς εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος, αλλά προς ικανοποίηση κομματικών και πολιτικών επιδιώξεων, για το λόγο ότι η αιτούσα δεν ήταν αρεστή στην κυβέρνηση.

Επίσης, υποστήριξε ότι η πολιτική εμπάθεια απέναντί της προκύπτει από σειρά γεγονότων που αποδεικνύουν την επί μακρόν προσπάθεια απομάκρυνσή της από τη γενική γραμματείας και τις απόπειρες της κυβέρνησης καθ΄ όλη την διάρκεια της θητείας της να την εξαναγκάσει σε παραίτηση.

Ανεφερε ακόμα πως με το υπ΄ αριθμ 1338/2016 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, κρίθηκε ότι να μην γίνει σε βάρος της κατηγορία για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και να μην παραπεμφθεί σε δίκη.

Η δίωξη σε βάρος της ειχε ασκηθεί διότι φερόταν να είχε δώσει χρονικό περιθώριο ενός έτους – και όχι ενός μήνα όπως
ορίζει ο νόμος – στους τηλεοπτικούς σταθμούς προκειμένου να αποδώσουν στο Δημόσιο το 20% που εισπράττουν για λογαριασμό του επί της αξίας των διαφημίσεων.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από