Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν στους γονείς της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο, της Ιταλίδας που έχασε τη ζωή της στην τρομοκρατική επίθεση στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου στις 19 Δεκεμβρίου, ότι δεν πρόκειται να τους καταβάλει αποζημίωση.

Οπως έκαναν γνωστό οι γονείς της 31χρονης Φαμπρίτσια, η οποία δούλευε και βρήκε τον θάνατο στο Βερολίνο, το γερμανικό κράτος θεωρεί ουσιαστικά το συμβάν τροχαίο δυστύχημα, βάσει νόμου του 1985. Στην επίθεση έχασαν τη ζωή τους 12 άνθρωποι και τραυματίσθηκαν 56.

Οι οικογένειες των θυμάτων μπορεί να λάβουν, ενδεχομένως, μόνον ένα μικρό ποσό από το ειδικό ταμείο που έχει δημιουργηθεί για τα θύματα των τροχαίων.

«Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να μας αποζημιώσει για τον θάνατο της κόρης μας, αλλά η καταβολή του οφειλόμενου χρηματικού ποσού θα σήμαινε, τουλάχιστον, ότι αναλαμβάνουν την ευθύνη για το ότι δεν κατάφεραν να σταματήσουν έναν εγκληματία που ήταν γνωστός εδώ και χρόνια στις αρχές», δήλωσε στους δημοσιογράφους η μητέρα της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.

Θα θεσπίσουν βραβείο στη μνήμη της

«Οι Γερμανοί πρέπει να παραδεχθούν τις ευθύνες τους, θέλουμε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Δεν υπάρχει κανένα σεβασμός», προσθέτουν και οι υπόλοιποι συγγενείς της άτυχης κοπέλας.

Ο δικηγόρος που εκπροσωπεί τις οικογένειες των θυμάτων της επίθεσης στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου, ζήτησε επίσημα την αλλαγή του σχετικού νόμου που ψηφίσθηκε πριν 32 χρόνια.

Μέχρι τώρα, την αποζημίωση που καταβάλλεται σε θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων, ανακοινώθηκε ότι θα λάβει μόνον η οικογένεια του πολωνού οδηγού φορτηγού, τον οποίο πυροβόλησε θανάσιμα ο τυνήσιος τρομοκράτης Ανις Αμρι.

Στην Ιταλία, οι εξελίξεις αυτές καλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης με άκρως επικριτικά σχόλια. Αργά το βράδυ της Τρίτης, η γερμανική πρεσβεία στην Ρώμη άφησε να διαρρεύσει ότι σκοπεύει να θεσπίσει βραβείο, το οποίο θα αφιερώσει στη μνήμη της Φαμπρίτσια Ντι Λορέντσο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από