«Ο σπουδαιότερος Λέικερ όλων των εποχών πρέπει να σώσει τους χειρότερους Λέικερς όλων των εποχών». Δεν θα μπορούσε να είναι πιο λιτός και πιο συγκεκριμένος ο βραβευμένος αρθρογράφος των «LA Times» Μπιλ Πλάσκε περιγράφοντας την κομβική απόφαση της διοίκησης των αγωνιστικά ταλαιπωρημένων Λέικερς να αναθέσουν την προεδρία στον ανεπανάληπτο Μάτζικ Τζόνσον!

Για να φτάσουμε σε αυτή τη σοβαρή εξέλιξη, η Τζίνι Μπας, κόρη του αείμνηστου ιδιοκτήτη των Λέικερς Τζέρι Μπας, χρειάστηκε να απολύσει τον ίδιο της τον αδελφό, Τζιμ, από τη θέση του αντιπροέδρου, τον «αειθαλή» Μιτς Κάπτσακ από το πόστο του τζένεραλ μάνατζερ, καθώς και τον διευθυντή επικοινωνίας Τζον Μπλακ. «Ξέρετε κάτι; Τα τελευταία τριάντα χρόνια και βάλε δεν έχω χάσει ούτε ένα παιχνίδι των Λέικερς. Είπα, λοιπόν, στη σύζυγό μου, ανέκαθεν φώναζα βλέποντας τα ματς από την τηλεόραση ή από τη θέση μου στο γήπεδο. Ηλθε η ώρα να ξαναμπώ στη φωτιά» εξομολογήθηκε ο 57χρονος σταρ, ο οποίος συνέδεσε το όνομά του με το «Showtime» των Λέικερς τη δεκαετία του ’80 κατακτώντας πέντε δαχτυλίδια πρωταθλητή (1980, 1982, 1985, 1987, 1988) και έχει διατελέσει προπονητής στο τέλος της σεζόν 1994-95 με απολογισμό πέντε νίκες και ένδεκα ήττες, για δεύτερη φορά παίκτης (1995-96), καθώς και μικρομέτοχος από το 1994 ώς το 2010.

Αναλαμβάνοντας να αντιστρέψει το κλίμα στους αγωνιστικά θλιβερούς Λέικερς (προτελευταίοι στη Δυτική Περιφέρεια με 19 νίκες και 39 ήττες), ο Μάτζικ, ο οποίος ως συνιδιοκτήτης είχε οδηγήσει τις LA Sparks, τη γυναικεία ομάδα του Λος Αντζελες, στην κατάκτηση του WNBA το 2016, έκανε την πρώτη αξιομνημόνευτη κίνηση. Αντιγράφοντας το μοντέλο των Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, οι οποίοι εμπιστεύθηκαν το «κτίσιμό» τους σε έναν πρώην μάνατζερ παικτών χωρίς διοικητική εμπειρία, τον Μπομπ Μάιερς, ανέθεσε τον ρόλο του GM στον διάσημο ατζέντη Ρομπ Πελίνκα, ο οποίος έκανε όνομα χάρη κυρίως στην εκπροσώπηση του Κόμπι Μπράιαντ. Η πρώτη ανταλλαγή, μάλιστα, είναι γεγονός: οι Λέικερς απέκτησαν τον Κόρεϊ Μπρούερ και ένα μελλοντικό ντραφτ πρώτου γύρου παραχωρώντας στους Χιούστον Ρόκετς τον σουτέρ Λου Γουίλιαμς. Παρ’ όλα αυτά, η «μαγεία» θα επιστρέψει μόνο μέσα από τους τίτλους, ωστόσο ο Μάτζικ δηλώνει πανέτοιμος για την πρόκληση: «Δεν θα είναι εύκολο, αλλά θα τα καταφέρουμε».