Στα ντέρμπι, ειδικά σε αυτά που η βαθμολογική διαφορά είναι χαώδης (η ΑΕΚ εκκίνησε την προσπάθειά της ευρισκόμενη στο -23 από τον Ολυμπιακό), επικρατεί ο νόμος εκείνου που το θέλει περισσότερο. Οχι μόνο από ανάγκη για να παραμείνει ενεργός σε κάποιο στόχο, αλλά και βάσει προσέγγισης του αγώνα και δυναμικής. Η Ενωση λοιπόν, έχοντας φτάσει σε τέτοιο σημείο ώστε να απειλείται η συμμετοχή της στα πλέι οφ, είχε απόλυτη ανάγκη την κατάκτηση των τριών βαθμών. Οπως επίσης χρειαζόταν πολύ την ενίσχυση του γοήτρου και του ενδιαφέροντος των οπαδών της προς την ομάδα, ειδικά χθες που συνέρρευσαν κατά δεκάδες χιλιάδες (περισσότεροι από 35.000) στο ΟΑΚΑ, ελπίζοντας ότι θα πανηγυρίσουν τη νίκη επί της ομάδας του Λιμανιού.

Είδαν αυτό που ήθελαν και αποχώρησαν ικανοποιημένοι, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την ΑΕΚ για την ερχόμενη αγωνιστική (στο ίδιο γήπεδο κόντρα στη Λάρισα), αλλά κυρίως για τα εντός έδρας ντέρμπι που πλησιάζουν, κόντρα σε ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό. Ματς τα οποία θα έχουν επίσης βαθμολογικό ενδιαφέρον καθώς ο δρόμος για τη διατήρηση των Κιτρινόμαυρων στις θέσεις που οδηγούν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση (Γιουρόπα Λιγκ) είναι ακόμα μακρύς, αν και υπάρχει και η συμμετοχή μέσω της κατάκτησης του Κυπέλλου Ελλάδας. Η ΑΕΚ δημιουργεί πλέον παράδοση εναντίον της ομάδας του Λιμανιού στο ΟΑΚΑ, αν όχι «πελατειακή» σχέση μαζί της. Πήρε το περσινό ματς πρωταθλήματος (με το ίδιο σκορ, 1-0, και τέρμα του Βάργκας), κατέκτησε εναντίον της το Κύπελλο Ελλάδας (2-1, με σκόρερ τους Μάνταλο και Τζιμπούρ) και χθες πέτυχε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της απέναντι στους Ερυθρόλευκους, σε παιχνίδια τα οποία διεξήχθησαν στον αγωνιστικό χώρο του Ολυμπιακού Σταδίου.

Η ΑΕΚ δεν έθελξε με την απόδοσή της, ωστόσο ήξερε καλά σε ποια μονοπάτια πατούσε και τι ζητούσε στο γήπεδο. Ευτύχησε να μπει μπροστά στο σκορ με εκτέλεση φάουλ του κορυφαίου και δικαίως αναδειχθέντος σε πολυτιμότερο παίκτη της αναμέτρησης Αστρίτ Αϊντάρεβιτς, έπειτα από διπλή καραμπόλα στο τείχος των Ερυθρολεύκων, σε Ντα Κόστα και Ιντέγε, στο 34′. Οι Κιτρινόμαυροι, μάλιστα, θα μπορούσαν να «κλείσουν» με μεγαλύτερο σκορ τον αγώνα αν δεν ήταν άτυχοι στο δεύτερο ημίχρονο, ειδικά σε δύο περιπτώσεις που ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού Λεάλι πραγματοποίησε σωτήριες επεμβάσεις.

Τα πράγματα έγιναν ευκολότερα για την ΑΕΚ όταν στο 75′ αποβλήθηκε απολύτως σωστά με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Μποτία (κι ενώ νωρίτερα ο ρέφερι Μάνταλος είχε αποφύγει να αποβάλει με τον ίδιο τρόπο τον Ντα Κόστα, χαρίζοντάς του δεύτερη κίτρινη κάρτα – μαρς σε σκληρό μαρκάρισμα, ενώ η μία κάρτα που του έδωσε θα μπορούσε να είναι κόκκινη) και το τελικό 1-0 ήλθε απολύτως φυσιολογικά. Στο 50′ ο Μποτία θα μπορούσε να κερδίσει πέναλτι σε τράβηγμα του Λαμπρόπουλου κατά την εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο στην αρχή της φάσης σπρώχνει εκείνος για να κερδίσει πλεονέκτημα από τον στόπερ της Ενωσης.

ΑΕΚ:Μπάρκας, Βράνιες, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Αϊντάρεβιτς, Μπακασέτας (66 Χριστοδουλόπουλος), Μάνταλος (84′ Βινίσιους), Ροντρίγκες (55′ Γιόχανσον), Αραούχο.

Ολυμπιακός:Λεάλι, Φιγκέιρας, Μποτία, Ντα Κόστα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό (63′ Ανδρούτσος), Μάρτινς, Ελιουνούσι (73′ Μανθάτης), Φορτούνης (75′ Ρέτσος), Σεμπά, Ιντέγε.

Υπογραφή Χιμένεθ

Η χθεσινή νίκη φέρει φαρδιά πλατιά τη σφραγίδα του Μανόλο Χιμένεθ, ο οποίος παρέταξε ένα σύνολο απόλυτα προσηλωμένο τακτικά, χρησιμοποιώντας μάλιστα στην αρχική ενδεκάδα ως παίκτη-έκπληξη τον Τάσο Μπακασέτα. Ο ισπανός τεχνικός ήξερε ότι θα αντιμετωπίσει ένα σύνολο ανασταλτικά παρατεταγμένο και παρουσίασε το δικό του πλάνο οπλισμένο με υπομονή και πειθαρχία.