Ο νέος νόμος της Ισραηλινής κυβέρνησης που νομιμοποιεί τον επικοισμό στα Παλαιστινιακά εδάφη στην Δυτική Οχθη είναι «επίθεση εναντίον του λαού μας», είπε ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, από το Παρίσι όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

Σε ομιλία του έκανε λόγο για «κατάφωρη πρόκληση στις επιθυμίες της διεθνούς κοινότητας» καθώς η ισραηλινή κυβέρνηση ψηφίζει έναν νόμο που «αντίτίθενται στο διεθνές δίκαιο».

Επιπλέον, υπογράμμισε ότι ο εποικισμός είναι μία ακόμη επίθεση εναντίον του παλαιστινιακού λαού και δήλωσε ότι θα δεσμεύται να αντιταχθεί στην εξέλιξη αυτή και πως θα προσφύγει στο σύνολο των διεθνών θεσμών.

Φιλικός απέναντι στον παλαιστινιακό λαό εμφανίστηκε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ο οποίος σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε αμέσως μετά τη συνάντηση με τον Παλαιστίνιο Προέδρο είπε «Πιστεύω πως το Ιραήλ και η κυβέρνηση μπορούν να αναθεωρήσουν το κείμενο» καθώς όπως εκτίμησε ο εν λόγω νόμος ανοίγει το δρόμο για την προσάρτηση κατεχόμενων παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ