Παρά το ναυάγιο του Γιούρογκρουπ οι γιορτές για το πρώτη φορά Αριστερά με άκρα Δεξιά θα γίνουν και θα παραγίνουν. Δεν ξέρω πού; αλλά θα γίνουν.Τώρα τι θα γιορτάσουμε; άγνωστον. Εκπληξούλα.

Ισως την πάταξη της διαπλοκής, κατ’ άλλους ότι σκίσαμε το μνημόνιο σε μια μέρα, ή οτι ο Καμένος πίνει τον καφέ του το πρωί, διαβάζοντας «ΤΑ ΝΕΑ» στο προεδρικό αρεόπλανο, το οποίο και θα πουλούσαμε την άλλη μέρα της νίκης αλλά μετά το κρατήσαμε γιατι »είπα ξείπα χέζω την παρόλα μου».

Πάντως εδώ που τα λέμε ένας λόγος για να γιορτάσουμε είναι τα »κάπιταλ κοντρόλς» ένα προσωπικό κατόρθωμα του αείμνηστου και αλήστου μνήμης Βαρουφάκη Γιάνννη με τρία νι γιατί έτσι το θέλω εγώ το Γιάνννη ή αλλέως »Αγάπη μου σήμερα έκλεισα τις τράπεζες».

Βέβαια ένας λόγος γιορτής χαράς χορού και ξεφαντώματος είναι που καταφέραμε να ακούει Ελλάδα και να γίνεται ο Σόϊμπλε μπλε-μαρέν.

Επίσης όταν παίζεις ο Ελληνάρας το ζουρνά και χτυπάς σαν λυσσασμένος το ντέφι και βλέπεις να χορεύουν τσάμικο οι αγορές του κόσμου με πρώτη τη Μαντάμ Μέρκελ, μαλάκας είσαι να μην το γιορτάζεις;

Αλλο τώρα. Οταν υπογράφεις ένα μνημόνιο, το τρίτο κατά σειράν εσύ ο εκ γενετής αντιμνημονιακός, και μετά δεν εφαρμόζεις όλα αυτά που υπέγραψες και σε αναγκάζουν να πάρεις μέτρα που θα εφαρμόσει και θα λουστεί η επόμενη από σένα κυβέρνηση δεν το ρίχνεις στο χορό και στην τρελή; το ρίχνεις και λες κι ένα τραγούδι. Κατά προτίμησην το »Γεννήθηκες για την καταστροφή».

Εννέα όγδοα παρακαλώ.

Αυθεντικό ζεϊμπέκικο να το χορεύει η κυρία Γεροβασίλη, να το βλέπεις να φτύνεις το γάλα της μάνας σου.

Υστερα είναι και η Παιδεία. Μην ξεχνάμε και την παιδεία. Ξεχνιέται η Παιδεία; είναι λίγο να γυρνάς την Παιδεία 30 χρόνια πίσω; σ αυτό βεβαίως βοήθησαν κι οι προηγούμενοι δεν λέω και το κρίμα στο λαιμό τους. (Ο νόμος Διαμαντοπούλου δεν εφαρμόστηκε ποτέ και θα το λεω και θα το ξαναλέω μέχρι να σκάσω) αλλά να πιστεύεις ότι είναι καλύτερα να μαθαίνεις πως θα κάνεις καταλήψεις απ το πως να διαβάζεις Σοφοκλή, αυτό πια κι αν θέλει όχι γιορτή, γιορτές. Πολλές γιορτές μετά πυροτεχνημάτων και πολλών μολότοφ. Αν καούν και τρία τρόλεϊ στην αρένα ακόμα καλύτερα.

Κάτι για το οποίο θα πρέπει να είμαστε φιλέορτοι αυτά τα δύο χρόνια είναι η προσπάθεια να πάψει πια αυτός ο εκχυδαϊσμός όλων στην πολιτική. Δεν μπορείς κύριε να λες τον Πρωθυπουργό τσογλάνι. Τι το κάναμε εδώ; όπως πριν το πρώτη φορά Αριστεροδεξιά που έβγαινε ο κάθε πικραμένος άνοιγε το στόμα του και τι Γερμανοτσολιάδες έλεγε τους κυβερνώντες τι Τσολάκογλους τι Νενέδες τι άλλες άγνωστες λέξεις;

Απ το »Κύριε» στο »Σεβασμιώτε» κι απ το »Σεβασμιώτατε» στο »Αξιοπρεπέστατε» θα το πηγαίνουμε μη χέσω.

Α προ-πο αυτός ο υπεύθυνος στρατηγικού σχεδιασμού εξοχότατος Κύριος Κύριος Καρανίκας τι κάνει; Τα Σέβη μου, παρακαλώ τα σέβη μου να του μεταφέρετε, και τα θερμά συλλυπητήρια στην Κυβέρνηση του.

Αϊ στο διόλο, κολάστηκα πάλι γιορτάρες μέρες.