Το πράσινο φως για να προχωρήσει η συμφωνία της Μαρινόπουλος με τη Σκλαβενίτης άναψε χθες και η Επιτροπή Ανταγωνισμού, αλλά με αστερίσκους. Ωστόσο, αν και αυτό αποτελεί θετική εξέλιξη, παραμένουν τα αγκάθια που υπάρχουν σχετικά με τα νομικά κενά που έχουν δημιουργηθεί μετά την καθυστέρηση της έκδοσης της δικαστικής απόφασης για την επικύρωση του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος.

Αυτά αφορούν την κάλυψη των κεφαλαίων τής επιπλέον έμμεσης χρηματοδότησης που δόθηκε από τον όμιλο Σκλαβενίτη στη Μαρινόπουλος, καθώς είχε απορροφηθεί πλήρως η ενδιάμεση χρηματοδότηση που είχαν χορηγήσει οι τράπεζες. Η έμμεση χρηματοδότηση από την πλευρά της Σκλαβενίτης καταβλήθηκε μέσω των εισπράξεων από πωλήσεις οι οποίες δεν αποδόθηκαν σε αυτήν από τη Μαρινόπουλος προκειμένου να καλυφθεί μέρος της μισθοδοσίας των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πηγές από την πλευρά της Σκλαβενίτης γίνονται διεργασίες για να ξεπεραστούν τα κενά αυτά, αλλά αν δεν βρεθεί λύση δεν μπορεί να προχωρήσει η συμφωνία.

Χθες η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού πρότεινε την έγκριση της συμφωνίας, σημειώνοντας ότι η Σκλαβενίτης θα αναλάβει την υποχρέωση να προχωρήσει σε πώληση 22 καταστημάτων σε περιοχές της Αθήνας και της Κρήτης, καθώς εντοπίζεται αλληλοεπικάλυψη δραστηριοτήτων και ιδιαίτερα υψηλό μερίδιο αγοράς από τις δύο εταιρείες σε τοπικό επίπεδο.

Επιπλέον, όσον αφορά τους προμηθευτές, η εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού ορίζει τη διατήρηση συγκεκριμένων προμηθευτών, μικρών και τοπικών, είτε κοινών, είτε τοπικών του ομίλου Μαρινόπουλος. Η περίοδος διατήρησης της συνεργασίας ορίζεται για τρία έτη.