Από τον Θεό σιωπή, όταν τον επικαλούνται οι κατατρεγμένοι. Σιωπή από τους ισχυρούς, όταν απαντέχουν το χέρι βοήθειάς τους οι φτωχοί. Από τους οπαδούς σιωπή και ντροπή, όταν βλέπουν τα χάλια της ομάδας τους. Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχτισε τη νέα ταινία του, «Silence», πάνω στην αγωνία του πιστού που περιμένει να ακούσει τη φωνή του Θεού, να τον εμψυχώνει, τουλάχιστον όταν μάχεται για τη βαθιά πίστη του. Αλήθειες πικρές! Από την ταινία του Σκορσέζε κράτησα τα βρώμικα χέρια των πρωταγωνιστών και την καθαρή ψυχή τους.

Από τις «ταινίες» του Σαββατοκύριακου στη Σούπερ Λίγκα κράτησα την προδομένη πίστη των οπαδών που βασανίζονται από τα «λάθη» των θεών – προέδρων με τα βρώμικα χέρια και τη σιωπή τους, μπροστά στα ανόσια που παρακολουθούν. Πόσο να αντέξει ο πιστός της ΑΕΚ και να μην πατήσει το σύμβολο δικέφαλο αετό; Πόσο να αντέξει ο πιστός του ΠΑΟΚ και να μην πατήσει το σύμβολο δικέφαλο αετό; Δεν αντέχεται τόσος κατήφορος. Τόσο βάσανο ούτε οι φανατικοί των πρώτων χριστιανικών χρόνων δεν θα σήκωναν· θα αλλαξοπιστούσαν!

«Την αρχοντιά του όπου σταθεί ξαπλώνει, περήφανο και πάναγνο το χιόνι». Ετσι σαν το «χιόνι» της Μυρτιώτισσας ξαπλώθηκε περήφανος ο Ολυμπιακός στην παγωμένη Ξάνθη. Και να δεις που όλοι οι «από κάτω» χθες με τον ερυθρόλευκο χιονιά ήταν. Γιατί αν η Ξάνθη πετύχαινε μία νίκη ακόμα, τότε κάτω από χιονοστιβάδα θα ψυχορραγούσαν και η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός που σήμερα περιμένει την Κέρκυρα να δείξει το πόσο διάβασε στις γιορτές κι έκανε επαναλήψεις…

Και για να κλείσουμε με μιαν επισήμανση: η «εγκληματική οργάνωση» υπάρχει και κάποτε, αν ζήσουμε, θα δούμε να ξετυλίγεται το βρώμικο κουβάρι της υπόθεσης σε κάποια αίθουσα δικαστηρίου. Οι σκοτεινές δραστηριότητες της «εγκληματικής οργάνωσης» με εκβιασμούς ενδεχομένως, με προπηλακισμούς ίσως, οδήγησαν στον μαρασμό και στη σμίκρυνση των αντιπάλων της. Ο Ολυμπιακός πατούσε το Εβερεστ όταν οι «άλλοι» πάγωναν στα πεδινά. Ομως με την «εγκληματική οργάνωση» σκεπάστηκαν λάθη, εσκεμμένα και μη, εγκληματικές παραλείψεις και ολιγωρίες. Το άλλοθι των «βαρβάρων» επικαλέστηκαν πολλές φορές οι ακολουθούντες τον Ολυμπιακό για να δικαιολογήσουν τις αποτυχίες τους.

Το χιόνι σκεπάζει με μια δική του απόρρητη δικαιοσύνη τις πράξεις και τις παραλείψεις, τα μεγαλόπνοα σχέδια και τις μικρότητες, όμως δεν κρατάει πολύ· κάποτε λιώνει και αποκαλύπτει εικόνες που πονάνε. Κι όσοι περίμεναν κι επικαλούνταν τους «βαρβάρους» ως μια κάποια λύση για την απραξία τους, τώρα έχουν μείνει παγωμένοι και ρακένδυτοι στο έλεος του χιονιά των επιλογών τους!