Η χολιγουντιανή εταιρεία Warner Bros, που έχει χτυπήσει φλέβα χρυσού με τη σειρά «Χάρι Πότερ» και έχει απογειωθεί με τους υπερήρωες της DC Comics, προσγειώνεται στην πραγματικότητα της ευρωπαϊκής ζωής εντάσσοντας στα πλάνα της μια ταινία για την εκστρατεία του Brexit. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από τις δηλώσεις που έκανε εκπρόσωπος του πολυεκατομμυριούχου επιχειρηματία Ααρον Μπανκς, από τους μεγάλους χορηγούς του κινήματος για την έξοδο της Βρετανίας και υποστηρικτής του Κόμματος για την Ανεξαρτησία της Βρετανίας.

Σύμφωνα με την πηγή, ο κινηματογραφικός κολοσσός ενδιαφέρεται για τα απομνημονεύματα του Μπανκς «The Bad Boys of Brexit» («Τα κακά παιδιά του Brexit»), που ουσιαστικά είναι το ημερολόγιο του βρετανού μπίζνεσμαν με συναρπαστικές λεπτομέρειες για την περίοδο εκείνη και την πρωτοβουλία του να επενδύσει 8 εκατ. στερλίνες στην τότε εκστρατεία. Τα αμερικανικά στούντιο, αλλά και η ραγδαία αναπτυσσόμενη πλατφόρμα Netflix έδειξαν ενδιαφέρον για τη μεταφορά στη μεγάλη οθόνη, έτσι ώστε το αμερικανικό και το παγκόσμιο κοινό να δουν δραματοποιημένα τα ιστορικά γεγονότα που οδήγησαν στη βρετανική απόφαση. Υπάρχουν μάλιστα σκέψεις στην ταινία να εμφανιστεί και ο Νάιζελ Φάρατζ, με τον τρόπο που οι Χίτσκοκ και Ταραντίνο κάνουν «κάμεο περάσματα» από τις ταινίες τους.

Ο Αντι Γουίνγκμορ, εκπρόσωπος του Μπανκς, σύμφωνα με την «Telegraph», δήλωσε ότι «έχουμε επαφές με κάποιους πολύ σοβαρούς ανθρώπους του Χόλιγουντ οι οποίοι έχουν εκφράσει την επιθυμία να αγοράσουν τα δικαιώματα του βιβλίου. Θέλουν να τα αποκτήσουν για να μπορούν να το κάνουν ταινία». Υποστήριξε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της Warner Bros ενδιαφέρονται να έχουν συναντήσεις με τον Μπάνκς και τον Νάιτζελ Φάρατζ, όταν οι δύο τους θα βρεθούν αργότερα μέσα στον μήνα στις ΗΠΑ για την τελετή ανάληψης της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στις 20 Ιανουαρίου.

ΤΑ ΑΠΟΜΝΗΜΟΝΕΥΜΑΤΑ. Στο «The Bad Boys of Brexit» ο Μπανκς ουσιαστικά περιγράφει την πορεία του, πώς δηλαδή από ασφαλιστής αυτοκινήτων εξελίχθηκε σε επιχειρηματία και βρέθηκε στα βαθια νερά της πολιτικής, δώρισε 1 εκατ. στερλίνες στο Κόμμα των Ανεξάρτητων τον Οκτώβριο του 2014 και προχώρησε σε μια ακόμη χορηγία 5 εκατ. στην κίνηση για την απόσχιση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Στο συνοπτικό σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου αναφέρεται: «Από το γραφείο του σε στυλ Ντέιβιντ Μπρεντ (σ.σ. ήρωας της σειράς «Office» του BBC) σε βιομηχανικό κτίριο του Νοτιοδυτικού Λονδίνου, ο Μπανκς συνέλαβε μια ασυνήθιστη εκστρατεία στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εναντίον της τυραννίας των Βρυξελλών η οποία μετασχηματίστηκε σε μαζικό κίνημα για το Brexit. Αγνόησε τους κανόνες της πολιτικής ρίχνοντας 8 εκατ. στερλίνες σε μια θεοπάλαβη εκστρατεία στοχεύοντας συνηθισμένους ψηφοφόρους σε όλη τη χώρα. Η αντισυστημική σταυροφορία του ενόχλησε τους πάντες, από τη Βικτόρια Μπέκαμ ώς τη NASA, και άφησε εμβρόντητα ακόμα και μέλη της κοινοβουλευτικής Αριστεράς. Οταν οι δημεγερτικές γελοιότητες του τον έφεραν σε δύσκολη θέση, εκείνος απλώς διπλασίασε τις προσπάθειες για να πετύχει τους στόχους του. Παραπαίοντας μεταξύ γελοιότητας και κρίσεων (αρκετές φορές ημερησίως) συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας πάνω του».

Οι παραγωγοί, σύμφωνα με τον Γουίγκμορ, είπαν πως δεν θα χρειαστεί να κάνει περαιτέρω έρευνα για την ταινία διότι «το βιβλίο είναι σαν σενάριο, άρα η μισή δουλειά έχει ήδη γίνει».