«Η Εκκλησία δεν είναι μουσείο ή κάτι μουσειακό». Αυτό τόνισε την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στην εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας της Αρχιεπισκοπής.

Όπως συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος, η Εκκλησία είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Πρόκειται για ένα σώμα, μια λειτουργία. «Γι’ αυτό ακριβώς αντιλαμβάνεται την αγωνία και ζει τα προβλήματα των ανθρώπων, τις δυσκολίες τους. Ανέφερε δε πως στην ευχή που διαβάστηκε, η Εκκλησία ζητάει από τον Θεό να στείλει καλύτερες μέρες, να ζούμε κάτω από καλύτερες συνθήκες και να απολαύσουμε με καλύτερο τρόπο την ζωή μας.

Στην ίδια εκδήλωση ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε μήνυμα ενότητας σημειώντας πως πρέπει να λειτουργήσουμε και να προχωρήσουμε σαν ένα σώμα, με τη δύναμη που έχει ο καθένας.

Στην κοπή της βασιλόπιτας, στην Αρχιεπισκοπή παρέστησαν μεταξύ άλλων οι οι υπουργοί Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστας Γαβρόγλου, Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου, ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Τσιρώνης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης, ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης.