Το Λονδίνο, συγκεντρώνει και φέτος τις περισσότερες προτιμήσεις των Ελλήνων που επιλέγουν το εξωτερικό για να περάσουν τις μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Με βάση τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αεροπορικών κρατήσεων για το διάστημα των γιορτών, τα οποία συγκεντρώθηκαν από την airtickets, κορυφαίος προορισμός για τις φετινές γιορτές αναδεικνύεται το Λονδίνο, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η Ρώμη και το Μόναχο, που θεωρείται κλασικός Χριστουγεννιάτικος προορισμός. Την πεντάδα των δημοφιλέστερων προορισμών για τους Έλληνες συμπληρώνουν το Βερολίνο και το Άμστερνταμ.

Από τα συνολικά στοιχεία διαπιστώνεται ότι οι τιμές ανά κράτηση την περίοδο των Χριστουγέννων, κυμαίνονται κατά μέσο όρο στα 290 ευρώ, με χαμηλότερη τιμή κράτησης τα 13 ευρώ για τη διαδρομή Αθήνα-Σόφια με επιστροφή, για έναν επιβάτη!

Στους «top 5» ακριβότερους προορισμούς για τα Χριστούγεννα, συγκαταλέγονται η Αβάνα, ο Άγιος Μαρτίνος στην Καραϊβική, το Μαϊάμι, η Νέα Υόρκη και η Λίμα στο Περού.

Σημειώνεται, ότι όπως δείχνουν οι κρατήσεις, το 44% των Ελλήνων επιβατών επέλεξαν να ταξιδέψουν με την Aegean Airlines για τις γιορτινές τους αποδράσεις, ενώ κατά σειρά προτίμησης ακολουθούν η Ryanair, η Alitalia, η SAS και η Swiss Airlines.

Από τα ίδια στοιχεία προκύπτει ότι οι Έλληνες σχεδιάζουν το ταξίδι τους στο εξωτερικό αρκετό καιρό νωρίτερα, ενώ προχωρούν στις αεροπορικές κρατήσεις τους κατά μέσο όρο περίπου 10 εβδομάδες πριν την αναχώρησή τους (στα μέσα Οκτωβρίου).

Οι περισσότερες κρατήσεις των αεροπορικών εισιτηρίων για τη φετινή χρονιά έχουν πραγματοποιηθεί με αναχώρηση στις 23 Δεκεμβρίου (προπαραμονή των Χριστουγέννων), με τη διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό να φτάνει στις 7 μέρες. Το 20% των χριστουγεννιάτικων κρατήσεων πραγματοποιήθηκε από mobile συσκευές, ενώ η πιο δυναμική κατηγορία επιβατών που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο τρόπο για να κλείσουν τα αεροπορικά εισιτήριά τους είναι οι ταξιδιώτες από 35 έως 39 χρονών.

Σημειώνεται, ότι από τις συνολικές κρατήσεις προκύπτει ότι το αεροδρόμιο της Λάρνακας είναι το τρίτο αεροδρόμιο σε αφίξεις για την περίοδο των Χριστουγέννων, δεδομένου ότι σύμφωνα με την airtickets, «πολλοί Ελληνοκύπριοι επιστρέφουν στην πατρίδα τους για οικογενειακές διακοπές».

Τα στοιχεία για τις φετινές αεροπορικές κρατήσεις συλλέχθηκαν από την airtickets την περίοδο από 1 Ιανουαρίου 2016 έως και 5 Δεκεμβρίου 2016 και αφορούν συγκεκριμένα τα ταξίδια που θα γίνουν από τις 19 Δεκεμβρίου 2016 έως και τις 8 Ιανουαρίου 2017.