Κουτάβια σε δράση, φατσούλες αισθημάτων και συναισθημάτων, πριγκίπισσες και ροκ σταρς, ανατρεπτικοί λαγοί, αστερίες, καβούρια και σφουγγάρια, σκίουροι, νεράΐδες, όλοι σε νέες περιπέτειες φαίνεται να αποτελούν έναν ισχυρό τηλεοπτικό πόλο έλξης για τις ηλικιακές ομάδες έως την εφηβεία στο πρόγραμμα του εξειδικευμένου για παιδιά καναλιού Nickelodeon.

Tο νέο προγραμμα του σταθμού αναπτύσσεται σταδιακά και στο οπλοστάσιο του προσθέτει δύο ακόμη νέες παραγωγές ανιμέισον.

Η σειρά κινουμένων σχεδίων «Τα μυστικά της αβύσσου» (The Deep) βασίζεται στο βραβευμένο κόμικ του αυστραλιανής καταγωγής Τομ Τέιλορ.

Στα επεισόδια του σίριαλ ανιμέισον «Τα μυστικά της αβύσσου» κυριαρχούν οι περιπέτειες της οικογένειας Νέκτον – μιας εξειδικευμένης ομάδας υποβρύχιων εξερευνήσεων. Με τον υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και την δίψα για ανακάλυψη , οι Νέκτονς είναι αποφασισμένοι να βουτήξουν στα βαθιά για να ανακαλύψουν τα μυστήρια στα βάθη του ωκεανού . Ένα κομμάτι του κόσμου μας που παραμένει ανεξερεύνητο και ανεξήγητο. Μυθικά πλάσματα, θαλάσσια ζώα, πειρατές , θησαυρούς και χαμένες πόλεις είναι μερικά από αυτά που θα συναντήσουν στον … βυθό τους σε ένα ταξίδι για την Χαμένη Ήπειρο Λεμουρία!

Μηνύματα περιβαλλοντικής ευαισθησίας και οικολογικής αφύπνησης είναι στοιχεία στην πλοκή της σειράς ενταγμένα με εύληπτο τρόπο ώστε να έχουν απήχηση στους μικρούς ηλικιακά τηλεθεατές.

Ο Τέιλορ- συν-δημιουργός και επικεφαλής συγγραφέας της σειράς – θεωρείται, σύμφωνα με τους New York Times o «νούμερο 1» σε πωλήσεις σεναριογράφος και συγγραφέας κόμικ. Τα τελευταία χρόνια γράφει την ιστορία του θρυλικού Iron Man για την Marvel Comics και το όνομα του έχει ανακοινωθεί για την συγγραφή του Wolverine αλλά και των Batman/Superman για την DC Comics.

Καθημερινά επίσης, προβάλλονται τα επεισόδια της σειράς ανιμέισον «Τα χρονικά του Ζορρό». Με χιούμορ η σειρά συστήνει τον μασκοφόρο εκδικητή, τον Ντον Ντιέγκο, στα εφηβικά χρόνια του στη διάρκεια των οποίων αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του και αγωνίζεται ενάντια σε πολλούς ασυνείδητους – και καλά οπλισμένους αντιπάλους.

Η σειρά επικεντρώνεται στα πρώτα χρόνια του μασκοφόρου τιμωρού. Κακοποιοί, συνομωσίες, πονηρά κόλπα, θεαματικές μάχες – μια ιστορία γεμάτη περιπέτεια και αγωνία, με τον Zορό όμως να μην αφαιρεί ανθρώπινες ζωές , παρα μόνον να γελοιοποιεί τους αντιπάλους του για να τους διδάξει ένα μάθημα, αφήνοντας κάθε φορά το σημάδι του, «Z».

Ο μύθος του Zορό διαφοροποιείται καθώς στη σειρά ανιμέισον έχει επίσης μια έξυπνη και θαρραλέα πρωταγωνίστρια στο πλευρό του, την Iνές, τη δίδυμη αδελφή του. Πάντα δίπλα του και ο Μπερνάντο, ο πιστός του φίλος. Στο μεταξύ η αποδοχή του κοινού στο οποίο απευθύνεται το προγραμμα του σταθμού αποτυπώνεται στις μετρήσεις τηλεθέασης της Nielsen Audience Measurement.

Τέσσερα στα δέκα παιδιά ηλικίας 4-8 ετών (μερίδιο τηλεθέασης 41,8%) και άλλα τόσα, επίσης, ηλικίας 6-11 ετών (μερίδιο τηλεθέασης 41%) είχαν ως πρώτη προτίμηση το πρόγραμμα του καναλιού (σύμφωνα με τα στοιχεία Οκτωβρίου που δημοσιοποίησε το Nickelodeon).