Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Μetro Συντάγματος θα εμφανισθεί την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου, 4.00 μ.μ. έως 5.30 μ.μ., η Παιδική –νεανική Συμφωνική Ορχήστρα, που λειτουργεί υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Πρόκειται για το πρόγραμμα «Μetro Stages» που έχουν ξεκινήσει οι Σταθερές Συγκοινωνίες Α.Ε. (Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος, Μετρό, Τραμ) ακολουθώντας το επιτυχημένο παράδειγμα του μετρό του Λονδίνου, της Ν. Υόρκης καθώς και άλλων μετρό του κόσμου. Δίνουν δηλαδή βήμα σε νέους καλλιτέχνες (μουσικούς, ζωγράφους, χορευτές, φωτογράφους) να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και έτσι να ξαφνιάσουν ευχάριστα τους επιβάτες που επιλέγουν για τη μετακίνησή τους τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Η παιδική νεανική ορχήστρα είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-18 ετών -χωρίς την σύμπραξη των δασκάλων τους ή επαγγελματιών- και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ.

Από τις 20 Σεπτεμβρίου 2013, με απόφαση του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, η Παιδική –Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα τέθηκε υπό την αιγίδα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

H«Πόλη μου»κοντά σας και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Follow us στο facebookΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ Instaneaγια καθημερινή και άμεση ενημέρωση