Εξιχνιάστηκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Κισσάμου δύο υποθέσεις κλοπών σε εκκλησίες, για τις οποίες όπως ανακοίνωσε η Αστυνομία σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τριών ατόμων, μίας γυναίκας 44 ετών και δύο ανδρών 51 και 60 ετών.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στις 2 Νοεμβρίου, σε περιοχή του Δήμου Κισσάμου, η 44χρονη με τη μέθοδο της απασχόλησης αφαίρεσε από εκκλησία τάματα και διέφυγε με αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 60χρονος.Στη συνέχεια από κοινού διέθεσαν προς πώληση τα κλοπιμαία σε κατάστημα της πόλης των Χανίων. Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο εν λόγω κατάστημα από αστυνομικούς, βρέθηκαν τα κοσμήματα τα οποία αποδόθηκαν στον υπεύθυνο του ναού.

Από την αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι στις 25 Σεπτεμβρίου σε περιοχή του Δήμου Αποκόρωνα, η 44χρονη είχε διαπράξει ακόμα μια κλοπή από εκκλησία, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα (τάματα), ενώ στη συνέχεια διέφυγε με αυτοκίνητο οδηγούμενο από τον 51χρονο.Επίσης, σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι της 44χρονης βρέθηκε και κατασχέθηκε μικροποσότητα κάνναβης.