Το στίγμα του στο υπουργείο Δικαιοσύνης με πρωταρχικό μέλημα την επιτάχυνση στην έκδοση των δικαστικών αποφάσεων έδωσε τη Δευτέρα ο νέος Υπουργός Σταύρος Κοντονής ,ο οποίος διαδέχθηκε τον Νίκο Παρασκευόπουλο.

Οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές , τόνισε ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης , θα συνεχίσουν και θα ολοκληρώσουν το έργο τους χωρίς καμία αλλαγή. Πρώτο και κύριο μέλημα του υπουργείου, είπε ο κ. Κοντονής , είναι η επιτάχυνση των αποφάσεων των δικαστηρίων στην Ελλάδα. Αποφάσεις που ξεκαθάρισε πως είναι υψηλής ποιότητας ,αλλά η καθυστέρηση στην έκδοσή τους δημιουργεί μείζονα κοινωνικά προβλήματα.« Δεν είναι δυνατόν μία απόφαση να κάνει δέκα χρόνια να εκδοθεί. Αυτό το καρκίνωμα πρέπει να εξαλειφθεί».

Ο Σταύρος Κοντονής έθεσε μάλιστα και τον πρώτο χρονικό ορίζοντας λέγοντας ότι «θα δούμε εκείνους τους θεσμούς, όπως τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τους οποίους θα έχουμε όλες τις δυνατότητες ώστε σε βάθος τριετίας η κατάσταση να έχει βελτιωθεί σημαντικά στα δικαστήρια».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος Υπουργός ΝίκοςΠαρασκευόπουλος ,αφού καλωσόρισε τον Σταύρο Κοντονή προχώρησε σε ένα μίνι απολογισμό του έργου του.

Ο Νίκος Παρασκευόπουλος στις νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αποσυμφόρηση των φυλακών ,για την αύξηση των ειρηνοδικών και των δικαστικών υπαλλήλων , που αποτελούν και ταβασικά <εργαλεία> για την επιτάχυνση της δικαιοσύνης . Επιπλέον αναφέρθηκε στα εκκρεμή νομοσχέδια και σε όλα όσα έγιναν με γνώμονα τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης των φυλακών.

Τέλος και ο κ.Παπαγγελόπουλος καλωσόρισε τον κ. Κοντονή, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τη συνεργασία του με τον κ. Παρασκευόουλο.Και πρόσθεσε πως και με τον νέο υπουργό θα κάνει τα ίδια και περισσότερα στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων του.