Αυξάνονται οι επισκέψεις από τη Γαλλία προς τη Βρετανία για τουρισμό, καθώς η πτώση της ισοτιμίας της στερλίνας μετά την απόφαση για Brexit κάνει πιο συμφέροντα τα ταξίδια στο Λονδίνο και σε άλλες βρετανικές πόλεις. Αυτό προκύπτει από τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση που κατέγραψε η Eurostar International.
Ο αριθμός των ατόμων που ταξίδεψαν τον Οκτώβριο από τη Γαλλία στη Βρετανία με τα τρένα εξπρές της Eurostar αυξήθηκε κατά 18%, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας. Η στερλίνα έχει υποχωρήσει φέτος κατά 15% έναντι του ευρώ, με τη μεγαλύτερη πτώση να έχει καταγραφεί μετά το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου, όταν αποφασίστηκε η έξοδος της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Πλέον τα ταξίδια για τους Ευρωπαίους προς το Λονδίνο και άλλες βρετανικές πόλεις είναι αρκετά πιο φτηνά.
Την ίδια στιγμή όλο και περισσότεροι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι μετά την απόφαση για Brexit τα νοικοκυριά στη Βρετανία θα πρέπει να ετοιμαστούν να αντιμετωπίσουν έναν συνδυασμό αύξησης του πληθωρισμού, παγώματος των αποδοχών και αύξησης των χρεών. Ολα αυτά αναμένεται να επηρεάσουν αρνητικά τα επόμενα χρόνια το επίπεδο διαβίωσης στη χώρα, επιφέροντας οικονομικά προβλήματα σε περισσότερα νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις, ο πληθωρισμός αναμένεται να φτάσει στη χώρα το 4% το 2017 από 1% που είναι σήμερα, καθώς η μεγάλη υποχώρηση της στερλίνας κάνει πολύ πιο ακριβές τις εισαγωγές διάφορων προϊόντων. Υπάρχουν επίσης σημάδια ότι τα χρέη των νοικοκυριών πλησιάζουν σε υψηλά επίπεδα που έχουν να καταγραφούν από το 2008, όταν είχε κορυφωθεί η χρηματοπιστωτική κρίση. Η Ενωση Βρετανικών Τραπεζών ανακοίνωσε ότι οι καταναλωτικές πιστώσεις αυξάνονται με τον ταχύτερο ρυθμό της τελευταίας δεκαετίας.