Πρόταση προς τον Αλέξη Τσίπρα απευθύνει ο Γιώργος Παπανδρέου, ζητώντας να καλέσει όλες τις πολιτικές δυνάμεις να διαμορφώσουν μια «ενιαία πρόταση προοδευτικών μεταρρυθμίσεων», την οποία θα προσυπογράψουν όλοι, «και με αυτό το «χαρτί» στα χέρια» να διεκδικήσει -«και να στηρίξουμε όλοι μαζί»- άμεσα αποφάσεις για ελάφρυνση του χρέους και μείωση του στόχου για το πρωτογενές πλεόνασμα.

«Εμείς συγκρουστήκαμε με συμφέροντα. Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να αλλάξει τα πρόσωπα και συμπλέει με το ίδιο παρασιτικό, πελατειακό σύστημα που ταλανίζει τη χώρα και επιδιώκει να «κυβερνά» με κάθε τρόπο, ακόμη και αθέμιτο» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Προαναγγέλλει, επίσης, συνάντηση με τη Φώφη Γεννηματά διευκρινίζοντας ότι η Κεντροαριστερά οφείλει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της και να οικοδομήσει από την αρχή μια προοδευτική κοινωνική συμμαχία που θα αλλάξει τη χώρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός σε συνέντευξή του επαναλαμβάνει ότι από τον διάλογο δεν πρέπει να αποκλειστεί ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι το προσκλητήριο δεν αφορά την ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος.

«Προοδευτικός χώρος με Παυλόπουλο, Καμμένο, Παπαγγελόπουλο, Πολύδωρα; Αστειότητες. Αλλά και επικίνδυνα παιχνίδια με τη συντήρηση», τονίζει σαρκαστικά, μιλώντας ανοιχτά για «παιχνίδι της κυβέρνησης με την καραμανλική Δεξιά».