Αγνωστοι τοποθέτησαν εμπρηστικό μηχανισμό που αποτελείτο από γκαζάκια στα γραφεία του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού στην οδό Κωστή Παλαμά 6-8 στα Ανω Πατήσια, με αποτέλεσμα να προκληθεί πυρκαγιά από την οποία κινδύνεψαν άτομα που εκείνη την στιγμή βρίσκονταν σε υπερκείμενους ορόφους.

Η εμπρηστική επίθεση έγινε λίγα λεπτά μετά τις 23.00 της Πέμπτης στον τρίτο όροφο του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Την στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά από την έκρηξη του μηχανισμού, στον τέταρτο και πέμπτο όροφο, όπου υπάρχει γυμναστήριο, βρίσκονταν δεκατέσσερα άτομα, τα οποία αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο από το κλιμακοστάσιο.

Επί τόπου έφτασαν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα και κατάφεραν μετά από λίγη ώρα να σβήσουν τη φωτιά.

Την εμπρηστική επίθεση καταγγέλλει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Εργασίας. Η τρομοκρατική ενέργεια είχε σαν αποτέλεσμα να πληγούν οι δύο όροφοι των γραφείων του ΕΙΕΑΔ και να προκληθούν σημαντικές υλικές ζημιές.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, η επίθεση αυτή πλήττει ευθέως τα θεσμικά όργανα που υπερασπίζονται τους εργαζόμενους και εργάζονται για την ανάπτυξη της υγιούς επιχειρηματικότητας.