Ύστερα από αιφνιδιαστική επιχείρηση της αστυνομίας, το πρωί της Παρασκευής, και χωρίς να προκληθούν επεισόδια, εκκενώθηκε ο χώρος στον Βοτανικό, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί το τζαμί.

Στον χώρο βρίσκονταν 15 άτομα, τα οποία δεν προέβαλαν καμία αντίσταση κατά την επιχείρηση της αστυνομίας. Τα άτομα αυτά προσήχθησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και διμοιρία των ΜΑΤ. Σημειώνεται, ότι ο χώρος θα φυλάσσεται πλέον όλο το 24ωρο.

Η κατάληψη του χώρου προκάλεσε έντονες αντιδράσεις. Σε δημοσιεύματα του Τύπου αναφέρεται πως οι καταληψίες αποκαλούν τον χώρο «Hotspot για Έλληνες», ενώ υποστηρίζονται από άτομα με στρατιωτικές στολές παραλλαγής που ζητούσαν στοιχεία σε όποιον προσπαθούσε να προσεγγίσει τον χώρο.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων Ορέστη Παναγιώτου, ο οποίος προσέγγισε τον χώρο για τις ανάγκες του φωτορεπορτάζ του Πρακτορείου, οι καταληψίες έκλεισαν τον χώρο με συρματοπλέγματα, είναι περίπου 15 άτομα, ενώ συστήνονται ως «Σύλλογος Εφέδρων Πολιτών Οπλιτών».

«Ζήτησαν τα στοιχεία μου και μου είπαν ότι πρέπει να πάρω άδεια από τους ίδιους για να φωτογραφίσω τον χώρο (σ.σ. ο χώρος είναι ιδιοκτησία του Δήμου Αθηναίων)» ανέφερε ο Ορέστης Παναγιώτου.