Ο Αντρέα Στραματσόνι παραδέχθηκε ότι «το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό την Κυριακή είναι το ματς της χρονιάς», ωστόσο πρόσθεσε ότι «εμείς σκεφτόμαστε το αυριανό (σ.σ. αποψινό, 22.05) παιχνίδι με τη Σταντάρ Λιέγης». Αν μη τι άλλο, η τοποθέτηση του 41χρονου ιταλού κόουτς κρύβει μια αντίφαση καθώς τόσο οι παίκτες του όσο και ο ίδιος γνωρίζουν καλά πως το ευρωπαϊκό όνειρο έχει ήδη απομακρυνθεί (ακόμη κι αν είναι νικηφόρο το αποτέλεσμα απέναντι στους Βέλγους), καθώς πιθανότατα θα χρειαστούν άλλες δύο νίκες στα εναπομείναντα δύσκολα ματς με τον Αγιαξ στο Αμστερνταμ και τη Θέλτα στη Λεωφόρο. Αντιθέτως στην εγχώρια μάχη, όσο οι Πράσινοι παραμένουν στο -4 από τον Ολυμπιακό, διατηρούν την επαφή τους με την κορυφή και τις ελπίδες ζωντανές για την κατάκτηση του τίτλου. Εκ των πραγμάτων λοιπόν το κυριακάτικο ντέρμπι έχει σαφώς μεγαλύτερη και πιο ουσιαστική αξία για το Τριφύλλι, που αν μάλιστα νικήσει θα φτάσει σε απόσταση αναπνοής (-1) τους Ερυθρολεύκους.

Το πρόβλημα πάντως για τον ρωμαίο κόουτς του Παναθηναϊκού είναι πως δεν έχει την (αριθμητική) «πολυτέλεια» του τεχνικού του Ολυμπιακού Πάουλο Μπέντο, ο οποίος προτίθεται να ξεκουράσει αρκετά βασικά στελέχη στη σημερινή αναμέτρηση με την Αστάνα. Οι αριθμοί δεν βγαίνουν στον Στραματσόνι καθώς για την αναμέτρηση με τη Σταντάρ υπολογίζει μόλις σε 15 ποδοσφαιριστές από τον βασικό κορμό (τρεις εκ των οποίων είναι οι τερματοφύλακες). Οι Ζέκα, Λεντέσμα, Χουλτ και Σάμπα προέρχονται από τραυματισμό και κάνουν αγώνα δρόμου για να προλάβουν τη μάχη στο Γ. Καραϊσκάκης, ο Γουακάσο και ο Βιγιαφάνιες εκτίνουν τιμωρία λόγω καρτών, ενώ ο Ρέις και ο Μπουμάλ δεν έχουν δηλωθεί στην ευρωπαϊκή λίστα της ομάδας. Τα κουκιά για την ενδεκάδα είναι μετρημένα και οι επικρατέστεροι για το αρχικό σχήμα είναι οι Στιλ, Κουλιμπαλί, Χουχούμης, Μολέντο, Ιβανόφ, Κουτρουμπής, Λουντ, Ιμπάρμπο, Εμποκού, Μπεργκ, ενώ θέση διεκδικούν οι Μέστο, Λέτο, Ρινάλντι, ακόμη κι ο νεαρός και ταλαντούχος κεντρικός χαφ Θοδωρής Μίγγος, ο οποίος έχει κλέψει την καρδιά του Ιταλού.

Συν τοις άλλοις, ο Στραματσόνι δεν θα έχει δυνατότητα επικοινωνίας με τον πάγκο της ομάδας του. Είναι τιμωρημένος λόγω της φραστικής επίθεσης που εξαπέλυσε προς τον διαιτητή της αναμέτρησης με τη Σταντάρ στο Βέλγιο (2-2) και θα παρακολουθήσει το ματς από τα μπουθ της Λεωφόρου υπό την επιτήρηση ενός αξιωματούχου της UEFA. Χρέη υπηρεσιακού κόουτς θα εκτελέσει ο στενός συνεργάτης του Ρομπέρτο Μούτσι, ο οποίος είχε πράξει το ίδιο και στο β’ ημίχρονο στο στάδιο Μορίς Ντουφράσν.