Για τις 10.45 σήμερα το πρωί προγραμματίζεται η συνάντηση του ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην ατζέντα των επαφών περιλαμβάνεται η πορεία των διμερών σχέσεων στους τομείς της πολιτικής συνεργασίας, της οικονομίας, της ενέργειας και των επενδύσεων, το Κυπριακό, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

Ο κ. Λαβρόφ επισκέπτεται την Αθήνα για το 4ο Ελληνορωσικό Κοινωνικό Φόρουμ που θα πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο. Η εκδήλωση εντάσσεται στο επίσημο πρόγραμμα του Ετους Ελλάδας – Ρωσίας 2016.

Ο ρώσος υπουργός θα γίνει αρχικά δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και μετά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό θα έχει συνομιλίες με τον κ. Κοτζιά, με τον οποίο θα συνυπογράψει το Πρόγραμμα Διαβουλεύσεων των Υπουργείων Εξωτερικών Ελλάδας- Ρωσίας για την τριετία 2017-2019.

Οι δύο υπουργοί θα μεταβούν επίσης στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο για τα εγκαίνια της έκθεσης «Ερμιτάζ. Πύλη στην Ιστορία», ενώ αμέσως μετά θα ακολουθήσει, βάσει του προγράμματος, η κατ’ ιδίαν συνάντησή τους στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το απόγευμα ο κ. Λαβρόφ θα αναγορευτεί σε επίτιμο διδάκτορα του Πανεπιστημίου Πειραιά.