Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις προγραμματίστηκαν στην Κοιλάδα των Τεμπών, λόγω εργασιών συντήρησης των μέτρων βραχοπροστασίας.

Ειδικότερα, την Τετάρτη και την Πέμπτη 2 και 3 Νοεμβρίου, μόνο κατά τις ώρες 07:00-20:00, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο τμήμα της Εθνικής Οδού Αθηνών-Θεσσαλονίκης από το 365ο χλμ (κόμβος Γυρτώνης) μέχρι το 391ο χλμ (διασταύρωση Στομίου).

Κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από εναλλακτικές διαδρομές ως εξής:

Κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη:

* Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται:

Από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας (346ο χλμ Π.Α.Θ.Ε.) προς την περιφερειακή οδό Λάρισας-Τρικάλων και στη συνέχεια μέσω Ε.Ο. Λάρισας-Τρικάλων-Καλαμπάκας-Γρεβενών θα εισέρχονται στην Εγνατία Οδό.

Από τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης (365ο χλμ Π.Α.Θ.Ε.) προς τη δημοτική οδό Γυρτώνης-Αμπελώνα-Τυρνάβου και στη συνέχεια μέσω της Ε.Ο. Ελασσόνας-Κοζάνης θα εισέρχονται στην Εγνατία οδό και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε., στο ύψος του κόμβου Κλειδί Ημαθίας.

* Όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά έως 3,5 τόνων θα εκτρέπονται από τον ανισόπεδο κόμβο Πλατυκάμπου (349ο χλμ ΠΑΘΕ) προς Αγιά και μέσω της Ε.Ο. Λάρισας-Αγιάς-Αγιοκάμπου-Βελίκας-Κόκκινου Νερού-Στομίου-Ομολίου θα εισέρχονται στον Αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ, στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, από τη διασταύρωση Στομίου (391ο χλμ ΠΑΘΕ).

Κατεύθυνση προς Αθήνα:

* Τα φορτηγά άνω των 3,5 τόνων και όλα τα λεωφορεία θα εκτρέπονται από τον κόμβο Κλειδί Ημαθίας (474ο χλμ ΠΑΘΕ) προς Βέροια (Εγνατία οδό)-Κοζάνη και από εκεί:

Είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης-Ελασσόνας και της δημοτικής οδού Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

Είτε μέσω ΕΟ Κοζάνης-Γρεβενών-Καλαμπάκας-Τρικάλων-Λάρισας και στη συνέχεια μέσω της περιφερειακής οδού Λάρισας-Τρικάλων θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο Π.Α.Θ.Ε. από τον ανισόπεδο κόμβο Νίκαιας.

* Όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα και τα φορτηγά μέχρι 3,5 τόνων που θα προέρχονται από Θεσσαλονίκη θα εκτρέπονται στο ύψος της Κατερίνης (ανισόπεδος κόμβο Κορινού Πιερίας, 445ο χλμ) προς Άγιο Δημήτριο και μέσω της ΕΟ Κατερίνης-Ελασσόνας και της δημοτικής οδού Τυρνάβου-Αμπελώνα-Γυρτώνης θα κινούνται έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης, όπου θα εισέρχονται στον αυτοκινητόδρομο ΠΑΘΕ.

* Όλα τα οχήματα που θα προέρχονται από Κατερίνη-Πλαταμώνα θα αναστρέφονται στον ανισόπεδο κόμβο Αιγάνης προς Πιερία και από εκεί θα κατευθύνονται κατάλληλα.

Εξαιρούνται από τις ρυθμίσεις αυτές τα λεωφορεία του τοπικού ΚΤΕΛ για τη μεταφορά κατοίκων μόνο της περιοχής, καθώς και τα φορτηγά για την εξυπηρέτηση αποκλειστικά και μόνο αναγκών τοπικού χαρακτήρα (π.χ. τροφοδοσία τοπικών επιχειρήσεων, τουριστικών καταλυμάτων κλπ, συλλογή γάλακτος με βυτιοφόρα γαλακτοβιομηχανιών, εφοδιασμός κτηνοτροφικών μονάδων με ζωοτροφές κ.α.).

Η Τροχαία παρακαλεί τους οδηγούς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να συμμορφώνονται στις υποδείξεις των τροχονόμων.