Οσα έχουν συμβεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από πολιτικούς και χρήστες του Διαδικτύου για την υποψηφιότητα Πολύδωρα είναι ευρέως γνωστά. Εκείνο ωστόσο που έχει ακόμα μεγαλύτερο ενδιαφέρον είναι η απορία που διατυπώνεται από εκπροσώπους κομμάτων της αντιπολίτευσης. Πώς είναι δυνατόν αντί να γίνεται μια νέα προσπάθεια στο πνεύμα της τελευταίας –οι προτεινόμενοι είχαν συγκεντρώσει και τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση, αλλά καταψηφίστηκε γιατί τα περισσότερα κόμματά της επιθυμούσαν να προηγηθεί η απόφαση του ΣτΕ –να επιλέγονται πρόσωπα με μοναδικό σκοπό να διχάσουν και να δημιουργήσουν τάχα πρόβλημα στο εσωτερικό της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

Στη Δημοκρατική Συμπαράταξη για παράδειγμα, μετά τη χθεσινή συνέντευξη του Βύρωνα Πολύδωρα στην ΕΡΤ και τις αιχμές του κατά της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά, απάντησαν μέσω του Παύλου Χρηστίδη ότι αυτές οι δηλώσεις είναι ένας ακόμη λόγος να μην τον ψηφίσουμε. «Πέρα από το παρελθόν του, ο πρόεδρος του ΕΣΡ δεν μπορεί να παριστάνει τον κομματικό παράγοντα και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Απαιτείται άμεσα μια άλλη συναινετική λύση. Ταυτόχρονα χρειάζεται με διάταξη νόμου να επιστρέφουν στο ΕΣΡ οι πλήρεις αρμοδιότητες των τηλεοπτικών αδειών. Τίποτε άλλο δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό» ανάφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Βεβαίως ο Πολύδωρας από την κρατική τηλεόραση απάντησε στην ανακοίνωση της Συμπαράταξης («εξυπακούεται ότι δεν θα ψηφίσουμε τον “υπουργό της ζαρντινιέρας”. Αυτόν που είχε προτείνει τη συνεργασία του πολιτικού του χώρου με τη Χρυσή Αυγή») λέγοντας ότι δεν ήταν δική του η δήλωση (για τη ζαρντινιέρα) αλλά ήταν της διαπλοκής που ήθελε να τον πολεμήσει. Αφησε επίσης να εννοηθεί ότι εκτός από τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν θα επικοινωνήσει ούτε με τη Φώφη Γεννηματά.

Στη Χαριλάου Τρικούπη αυτό τους αφήνει αδιάφορους. Υπενθυμίζουν με έμφαση όμως ότι προσήλθαν στο τραπέζι του διαλόγου με συναινετική διάθεση και τάχθηκαν εξαρχής υπέρ της εξεύρεσης λύσης. Επισημαίνουν ακόμη ότι επιβάλλεται οι προτεινόμενοι να πληρούν αυστηρές προϋποθέσεις ώστε και συμβολικά και ουσιαστικά να μπορούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ευθύνες, αλλά και να συγκεντρώνουν την ευρύτερη αποδοχή.

«ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ». Σε ανακοίνωση της Συμπαράταξης υπογραμμίζεται ότι ο προτεινόμενος από τον ΣΥΡΙΖΑ Βύρων Πολύδωρας δεν ικανοποιεί αυτά τα κριτήρια. «Η πρότασή του εξυπηρετεί απλά τα γνωστά πολιτικά παιχνίδια των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ με τη συντηρητική παράταξη, με αντάλλαγμα την πολιτική ασυλία της καταστροφικής –για τη χώρα –περιόδου 2004-2009» αναφέρεται μεταξύ άλλων. Αναμένουν λοιπόν πραγματικά συναινετικές προτάσεις ώστε να συγκροτηθεί αξιόπιστο και αποδεκτό ΕΣΡ. Σημειώνεται ότι στις 9.30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί σύσκεψη για το θέμα στα γραφεία της Χαριλάου Τρικούπη.