Η τουρκική αστυνομία συνέλαβε την Τρίτη τους δημάρχους της πόλης Ντιγιάρμπακιρ, στην νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές στις δυνάμεις ασφαλείας.

Η Γκουλτάν Κισανάκ, πρώην μέλος του Κοινοβουλίου πριν την εκλογή της ως δήμαρχος της πόλης και ο Φιράτ Ανλί τέθηκαν υπό κράτηση ως μέρος εισαγγελικής έρευνας για σχέσεις τους με την τρομοκρατία, ανέφεραν οι πηγές.

Οι αρχές πραγματοποιούν έρευνα στο γραφείο των δημάρχων, πρόσθεσαν οι πηγές.

Συνεργάτης της Κισανάκ ανέφερε πως οι αστυνομικές δυνάμεις πραγματοποιούν έρευνα στο σπίτι της δημάρχου, χωρίς να μπορέσει να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και δίχως να γνωρίζει τις κατηγορίες με τις οποίες έγιναν οι συλλήψεις.

Η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης

Τον Σεπτέμβριο η Τουρκία όρισε νέες διοικήσεις σε δεκάδες δήμους, οι κάτοικοι των οποίων στην πλειονότητά τους είναι Κούρδοι, προβαίνοντας σε καθαίρεση των εκλεγμένων εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης για φερόμενες σχέσεις με την τρομοκρατία.

Η 55χρονη Κισανάκ, γνωστό κουρδικό πολιτικό στέλεχος, εκλέχθηκε το 2014 ως η πρώτη γυναίκα δήμαρχος της πόλης.

Νωρίτερα την Τρίτη, κατέθεσε ενώπιον κοινοβουλευτικής επιτροπής στην Αγκυρα που ερευνά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου.

Δεν κατέστη άμεσα σαφές, αν η κατάθεση της στην επιτροπή σχετιζόταν με την κράτησή της, η οποία έγινε με την επιστροφή της στο αεροδρόμιο του Ντιγιάρμπακιρ.

Ο Ανλί συνελήφθη στην οικία του, τόνισαν οι πηγές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από