Ο Πέδρο Κόντε μέχρι τα 28 του δεν πρόκανε να παίξει ποτέ σε μια μεγάλη κατηγορία. Μολονότι στα νεανικά του χρόνια θεωρήθηκε εξαιρετικό ταλέντο φτάνοντας μέχρι την Κόρδοβα και την Ατλέτικο Μαδρίτης (έστω και στην τρίτη ομάδα), η πορεία του στη συνέχεια υπήρξε καθοδική. Εγινε ένας γυρολόγος των ισπανικών γηπέδων παίζοντας σε έξι διαφορετικές άσημες ομάδες την εξαετία 2011-2016. Φαίνεται όμως ότι στα Γιάννινα έμελλε να βρει τη γη της Επαγγελίας. Ο ισπανός φορ, φορώντας τη φανέλα του ΠΑΣ Γιάννινα, μοιάζει με… Μέσι σκοράροντας κατά βούληση. Στη χθεσινή σαρωτική επικράτηση των Γιαννιωτών επί της Λάρισας με 4-0 πέτυχε χατ τρικ, φτάνοντας τα πέντε τέρματα σε ισάριθμους αγώνες στη Σούπερ Λίγκα, ενώ είχε και μια ασίστ. Στο 10′ ο Κόντε πλάσαρε από κοντινή θέση ανοίγοντας το σκορ, ενώ στο 27′ έστρωσε στον Γιάκο που «χόρεψε» τέσσερις αμυντικούς της ΑΕΛ προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Ισπανός ήταν υπερδραστήριος και στο β’ ημίχρονο καθώς στο 52′, έπειτα από εξαιρετική ασίστ του Ζάιρο, έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Καβουσάκη και στο 74′ με σουτ στην κίνηση έβαλε την υπογραφή του στην ευρύτερη νίκη της ομάδας του την τελευταία διετία.

ΠΑΣ Γιάννινα: Περιστερίδης, Μπουκουβάλας, Μπέριος, Κοζορώνης (75′ Κούτρης), Τζημόπουλος, Μιχαήλ, Λίλα, Ναδάλες, Ζάιρο (69′ Μαμπουλού), Γιάκος (77’Δώνης), Κόντε.

ΑΕΛ: Καβουσάκης, Γιοβάνοβιτς (58′ Κουτσιανικούλης), Ρέντζας, Φάρκας, Πολ, Ναβάρο (46′ Κόντορ), Αντόνις, Γκόλιας, Ντοντό, Ντέλετιτς (46′ Αβραάμ), Ναζλίδης.