Μια κατάρα φαίνεται ότι κατατρύχει την εκατοστή ευρωπαϊκή νίκη του Παναθηναϊκού. Μετά την επικράτηση επί της ΑΪΚ στη Στοκχόλμη στις 4 Αυγούστου, οι Πράσινοι έφτασαν τέσσερις φορές κοντά στη νίκη, αλλά έμειναν με τις εντυπώσεις και ένα παράπονο: 1-1 με την Μπρόντμπι στη Δανία, 1-2 (από 1-0) με τον Αγιαξ στη Λεωφόρο, ήττα 2-0 (αντί νίκη 0-2) με τη Θέλτα στο Βίγο. Το ίδιο έργο (σε παραλλαγή) παίχτηκε χθες το βράδυ και στη Λιέγη, όπου το 2-0 υπέρ του Τριφυλλιού μετετράπη σε 2-2. Μια λανθασμένη διαιτητική απόφαση στο 44′ (δόθηκε πέναλτι του Κουτρουμπή στον Σα και ευστόχησε ο Εντμίλσον) και μια κακή τοποθέτηση του τείχους στο 82′ (ευστόχησε σε φάουλ ο Μπελφοντίλ) στέρησε από τον ΠΑΟ ένα πολύτιμο «τρίποντο» στη μάχη για την πρόκριση στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ.

Κι όμως για ακόμη ένα ευρωπαϊκό ματς το ξεκίνημα της ομάδας του Αντρέα Στραματσόνι υπήρξε ιδανικό. Ο προερχόμενος από τραυματισμό Ιμπάρμπο επιβεβαίωσε ότι αστοχεί μεν στα εύκολα, αλλά ευστοχεί στα δύσκολα. Μόλις στο 12′ «χόρεψε» τον Λαΐφη και με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ άνοιξε το σκορ, ενώ στο 36′, αφού προηγουμένως χάθηκε η μπάλα μεταξύ Βιγιαφάνιες, Λέτο και Ιμπάρμπο, ο Κολομβιανός με δεξί σουτ έδωσε προβάδισμα δύο γκολ στους Πράσινους. «Δικό σου» φώναξε ο λατινοαμερικανός φορ λίγο προτού πέσει στην αγκαλιά του προπονητή του πανηγυρίζοντας έξαλλα. Υπολόγιζε όμως χωρίς τον πολωνό διαιτητή Ντάνιελ Στεφάνσκι και την κακή μοίρα του Τριφυλλιού.Στο άλλο ματς του ομίλου η Θέλτα αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με τον Αγιαξ στο Βίγο, γεγονός που δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο την προσπάθεια του Τριφυλλιού που θέλει πάση θυσία νίκη στο επόμενο παιχνίδι με τη Σταντάρ στη Λεωφόρο στις 3 Νοεμβρίου (Βαθμολογία: Αγιαξ 7, Θέλτα 5, Σταντάρ 2, Παναθηναϊκός 1)

Το αρνητικό για τους Πράσινους είναι πως, πέραν του τιμωρημένου Γουακάσο, δεν υπολογίζουν λόγω καρτών ούτε τον Ζέκα, ο οποίος υπέστη θλάση και έχασε δύο δόντια (!) ούτε τον Βιγιαφάνιες, ενώ είναι πιθανό να τιμωρηθεί και να μη βρίσκεται στον πάγκο ο Στραματσόνι, που λόγω διαμαρτυρίας προς τον διαιτητή στο ημίχρονο αποβλήθηκε. Επίσης τραυματίστηκαν και ο Σάμπα με τον Λεντέσμα.

Σταντάρ Λιέγης: Ζιλέτ, Φάι, Αντράντε, Λαΐφης, Σολτς, Τρεμπέλ, Σισέ (72′ Ενό), Εντμίλσον, Ντοσεβί (62′ Μπενζά), Σα, Μπελφοντίλ.

Παναθηναϊκός: Στιλ, Κουλιμπαλί, Χουλτ, Μολέντο, Κουτρουμπής, Σάμπα (46′ Ιβανόφ), Ζέκα (78′ Εμποκού), Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Λέτο (74′ Λουντ).