Εκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε αργά το βράδυ της Τετάρτης στο βιβλιοπωλείο Ελεύθερη Σκέψις στην οδό Ιπποκράτους 112, στο κέντρο της Αθήνας.

Ωστόσο, προβληματισμό προκαλεί η δήλωση του Θεμιστοκλή Σοφού, δικηγόρου της εισαγγελέως Εφετών Γεωργίας Τσατάνη, ότι η βόμβα είχε τοποθετηθεί στην είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει η πελάτισσά του, ακριβώς πάνω από το βιβλιοπωλείο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η εισαγγελέας είχε εκφράσει τις ανησυχίες της στις αρχές για την χαλάρωση των μέτρων ασφαλείας και ζήτησε την ενίσχυσή τους ή την διατήρησή τους, αλλά αγνοήθηκε.

Στις 22:20 άγνωστος τηλεφώνησε στην Εφημερίδα των Συντακτών και στην ιστοσελίδα Zougla.gr και είπε ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα σε μισή ώρα στην Ιπποκράτους 112.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι «δεν πρόκειται για φάρσα» και να «ειδοποιηθούν οι αρχές ώστε να εκκενωθεί ο χώρος άμεσα».

«Θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα»

«Δεν είναι φάρσα, πες στην αστυνομία ότι θα μαζεύει τους ανθρώπους από τα παράθυρα», τόνισε ο άνδρας, προειδοποιώντας για δεύτερη φορά πριν κλείσει το τηλέφωνο, όπως αναφέρει η Εφημερίδα των Συντακτών.

Η περιοχή αποκλείσθηκε από την αστυνομία και πράγματι η έκρηξη σημειώθηκε στις 22:50,στον χρόνο που αναφέρθηκε στο προειδοποιητικό τηλεφώνημα.

Σύμφωνα με την αστυνομία, ο μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος και προξένησε ζημιές στην πρόσοψη του βιβλιοπωλείου και σε σταθμευμένο αυτοκίνητο.

Στον τόπο του συμβάντος μετέβησαν πυροτεχνουργοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών για την ανεύρεση στοιχείων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν την συνδεσμολογία του εκρηκτικού μηχανισμού αλλά και την ταυτότητα των δραστών.