Ποινή ισόβιας κάθειρξης για ανθρωποκτονία από πρόθεση και ενός χρόνου για περιύβριση νεκρού επέβαλε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς στον Τάσο Τσιουχάρα, 40 χρονών, που σκότωσε και έθαψε σε αγρόκτημα της οικογένειας την 37χρονη γυναίκα του Ανθή Λινάρδου, τον Ιανουάριο του 2016 στον Βελβεντό Κοζάνης.

Το δικαστήριο υιοθέτησε ομόφωνα την εισαγγελική πρόταση και καταδίκασε, χωρίς κανένα ελαφρυντικό, σε ισόβια κάθειρξη τον δράστη του εγκλήματος με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ενώ μετέτρεψε την πρόταση του εισαγγελέα για την περιύβριση νεκρού από δύο χρόνια σε ένα έτος.

Η πρόταση των ενόρκων σε ό,τι αφορά την ενοχή του δράστη του στυγερού εγκλήματος ήταν ομόφωνη.

Η διαδικασία στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καστοριάς ήταν μαραθώνια. Ξεκίνησε στις 10 το πρωί της Τρίτης και ολοκληρώθηκε με την ανάγνωση της απόφασης του δικαστηρίου στις 23.00.

«Εγώ την σκότωσα και ας φάω και ισόβια… »

Ο κατηγορούμενος μεταφέρθηκε στο δικαστικό μέγαρο Καστοριάς από τις φυλακές Γρεβενών, συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Εντονη ήταν η παρουσία της αστυνομίας και σε κάθε σημείο της πόλης απ’ όπου θα περνούσε η κλούβα με τον Τσιουχάρα.

Αστυνομικοί βρίσκονταν και έξω από το δικαστικό Μέγαρο, ενώ έλεγχοι πραγματοποιούνταν και στους εισερχόμενους στη δικαστική αίθουσα.

Με προσωρινή διαταγή του δικαστηρίου τα τρία παιδιά του ζεύγους βρίσκονται στην Αθήνα υπό την προστασία και την φροντίδα της μητέρας τής Ανθής Λινάρδου.

Ο Τσιουχάρας, αρχικά, είχε αρνηθεί οποιαδήποτε ανάμιξη στην εξαφάνιση της συζύγου του. Συμμετείχε μάλιστα στις έρευνες της αστυνομίας για την ανεύρεσή της.

Και όταν εντοπίστηκε το πτώμα της στο χωράφι όπου την είχε θάψει, γύρισε και είπε ψυχρά στους αστυνομικούς: «Εγώ την σκότωσα και ας φάω και ισόβια… ».