Παρασκευή και Σάββατο, το ΟΑΚΑ θα ζει και θα αναπνέει σε ρυθμούς του Δημήτρη Διαμαντίδη. Η στιγμή που φυσικά κανείς «πράσινος» δεν ήθελε, έφτασε και το αντίο στον «αρχηγό» του τριφυλλιού ήρθε με το τουρνουά «Diamonds Are Forever». Την Πέμπτη έγινε η συνέντευξη Τύπου της διοργάνωσης με τον Διαμαντίδη να δίνει φυσικά το παρών και να δηλώνει για πρώτη φορά ότι έχει πλάνα στο μυαλό του που αφορούν το μπάσκετ.

Από εκεί και πέρα Αργύρης Πεδουλάκης, Δημήτρης Ιτούδης και Γιώργος Μπαρτζώκας έπλεξαν το εγκώμιο του, ευχαριστώνας τον για όσα έχει προσφέρει στο μπάσκετ.

«Η αλήθεια είναι πως κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού επειδή χρειαζόμουν ξεκούραση το μπάσκετ δεν υπήρχε στο μυαλό μου. Τώρα που γύρισα σιγά σιγά και έχω εγκατασταθεί στο σπίτι, περνάει από το μυαλό μου. Είναι απόλυτα λογικό να το σκέφτεσαι όταν έχεις περάσει τόσα χρόνια στα γήπεδα. Υπάρχουν όμως αρκετά ενδιαφέροντα πράγματα με τα οποία ασχολούμαι, κυρίως η οικογένεια μου, και πιστεύω πως θα βρω να κάνω κάτι που θα με γεμίζει και θα με κάνει να νιώθω όμορφα όπως πριν» είπε αρχικά ο Δημήτρης Διαμαντίδης και συνέχισε:

«Έχω κάποια πράγματα στο μυαλό μου αλλά δεν μπήκα σε διαδικασία ακόμα να δω τι θα γίνει. Έχω κάτι στο μυαλό μου για το οποίο δεν μπορώ να μιλήσω, περιμένω να δω αν θα μπορέσω να κάνω κάτι που θέλω και με γεμίζει. Θα έχει σχέση με το μπάσκετ».

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού, Αργύρης Πεδουλάκης, που καθυστέρησε να εμφανιστεί στην εκδήλωση λόγω κάποιου ευτυχώς μη σοβαρού ατυχήματος είπε: «Είναι μια ιδιαίτερη στιγμή για τον σύλλογο καθώς αποχαιρετούμε αγωνιστικά τον μεγαλύτερο αθλητή που έπαιξε στον σύλλογο. Ήταν το παιδί που άλλαξε τον τρόπο που σκεφτόμαστε το παιχνίδι, μαζί με τον Φάνη. Πιστεύω ότι ο Φάνης ήταν ο πρόδρομος κι ο Διαμαντίδης το έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο. Ελπίζουμε και επιβάλετε μετά από λίγο καιρό πνευματικής ξεκούρασης να παραμείνει μαζί μας στον σύλλογο».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα (που λαμβάνει μέρος στο τουρνουά) Γιώργος Μπαρτζώκας τόνισε: «Θέλω να ευχαριστήσω εκ μέρους της Μπαρτσελόνα για την πρόσκληση. Ήταν ιδιαίτερα τιμητικό για εμάς και φυσικά δεχθήκαμε με μεγάλη χαρά αφού θα αποδώσουμε τιμή στον Δημήτρη Διαμαντίδη αλλά και επειδή είναι ένα τουρνουά που σου επιτρέπει να παίξεις με κορυφαίες ομάδες. Η κατάσταση θα είναι λίγο περίεργη, οι προπονητές και οι ομάδες θα προσπαθήσουν να δουν σε ποιο επίπεδο βρίσκονται αλλά από τον κόσμο κανείς δεν θα ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι, θα είναι λίγο συναισθηματικά φορτισμένη η ατμόσφαιρα. Όλοι ξέρουν για τον Παναθηναϊκό τι σημαίνει ο Δημήτρης”, ανέφερε αρχικά ο Έλληνας προπονητής πριν συνεχίσει:

«Συμφωνώ με τα λόγια του Δημήτρη Ιτούδη. Ο Διαμαντίδης άλλαξε τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος το μπάσκετ. Τι θεωρείται σημαντικό και τι όχι. Εμείς ήμασταν πάντα σε αντίπαλα στρατόπεδα στην Ελλάδα αλλά τώρα που έφυγα εγώ στο εξωτερικό αλλά και ο Δημήτρης δεν θα ναι στον Παναθηναϊκό μας δίνει την ευκαιρία να μιλήσουμε πιο ωραία και πιο ήρεμα και τουλάχιστον εγώ, από κοντά και δια μικροφώνου, θέλω να του εκφράσω τη μεγάλη εκτίμηση που του έχω. Να του ευχηθώ ό,τι καλύτερο στη ζωή του και τη δουλειά του».

Ο Δημήτρης Ιτούδης αναφερόμενος στον Δημήτρη Διαμαντίδη τόνισε ότι άλλαξε τον τρόπο σκέψης στο παιχνίδι. Ο προπονητής της ΤΣΣΚΑ ανέφερε χαρακτηριστικά ότι: «Άλλαξε τον τρόπο σκέψης! Έδωσε διαφορετική διάσταση στο άθλημα για όλα τα άλλα πέρα του σκοραρίσματος. Κομβικό σημείο ήταν ότι εξελίχθηκε σε ηγέτης πηγαίνοντας από τον Ηρακλή στον Παναθηναϊκό. Εξέλιξε το ταλέντο του και κατανόησε τις δυνατότητες του».

Και οι αρχηγοί…Οι τέσσερις αρχηγοί των ομάδων που θα πάρουν μέρο στο τουρνουά είπε:

Βίκτορ Χριάπα (ΤΣΣΚΑ) : «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε εδώ και εκπροσωπούμε την ΤΣΣΚΑ σε αυτό το τουρνουά. Πολλά μπορούν να ειπωθούν για τον Διαμαντίδη αλλά ήταν πιο εύκολο για εμένα να παίζω αντίπαλος του παρά να μιλάω για εκείνον. Ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά στη ζωή του μετά το τέλος της καριέρας του».

Γκάι Πνίνι (Μακάμπι): «Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να βρισκόμαστε σε αυτό το τουρνουά για τον Δημήτρη. Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να πούμε για τον παίκτη και άνθρωπο Διαμαντίδη αλλά θα τα πούμε μετά το τουρνουά. Τώρα είναι ώρα για μπάσκετ, αυτό που ήξερε να κάνει πιο καλά από όλα ο Διαμαντίδης. Είναι ένα μεγάλο τεστ για τη Μακάμπι, απέναντι σε κορυφαίες ομάδες της Ευρωλίγκας και εύχομαι όλοι να το απολαύσουν».

Άντε Τόμιτς (Μπαρτσελόνα): «Είναι τιμή μου που βρίσκομαι εδώ και εκπροσωπώ τον σύλλογο μου προς τιμήν του Διαμαντίδη, ενός από τους καλύτερους παίκτες στην ιστορία του Ευρωπαϊκού μπάσκετ. Θα είναι δυνατό τέστ, είμαστε ενθουσιασμένοι και ελπίζω πως θα τα πάμε καλά».

Αντώνης Φώτσης (Παναθηναϊκός): «Είμαι πολύ χαρούμενος που συμμετέχω σε αυτό το τουρνουά. Ο Δημήτρης είναι ένας παίκτης που πρόσφερε όλα αυτά τα χρόνια πολλά στον Παναθηναϊκό και χαίρομαι που ήμουν συμπαίκτης του. Είναι πολύ όμορφο συναίσθημα να βρίσκεσαι δίπλα σε τόσους καλούς παίκτες και κορυφαίους ομάδες. Να ευχαριστηθούμε όλοι του τουρνουά, να πούμε ένα όμορφο “αντίο” στον Διαμαντίδη και του εύχομαι καλή συνέχεια στο καινούριο κεφάλαιο της ζωής του».

Το πρόγραμμα

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου

18:30 ΤΣΣΚΑ Μ.-Μπαρτσελόνα Τουρνουά “Diamonds Are Forever” Novasports3

21:00 Παναθηναϊκός Superfoods-Μακάμπι Τελ Αβιβ Τουρνουά “Diamonds Are Forever” Novasports3

Σάββατο 17 Σεπτεμβριου

18:30 Μακάμπι Τελ Αβιβ-Μπαρτσελόνα Τουρνουά “Diamonds Are Forever” Novasports3

21:00 Τελετή Βράβευσης του Δημήτρη Διαμαντίδη

22:00 Παναθηναϊκός Superfoods-ΤΣΣΚΑ Μόσχας Τουρνουά “Diamonds Are Forever” Novasports3