Το γερμανικό πρωτάθλημα έχει θέαμα, πολλά γκολ και τον μεγαλύτερο μέσο όρο φιλάθλων ανά αγώνα. Επίσης, έχει και μία ομάδα που πρωταγωνιστεί τα τελευταία χρόνια. Την Μπάγερν.

Με νέο προπονητή στον πάγκο, τον Κάρλο Αντσελότι στη θέση του Πεπ Γκουαρντιόλα, η Μπάγερν άρχισε τη φετινή περίοδο κατακτώντας το Σούπερ Καπ. Η ομάδα της Βαυαρίας έχει κατακτήσει 26 φορές τον τίτλο σε 53 διοργανώσεις! Ετσι και φέτος χαρακτηρίζεται ως το απόλυτο φαβορί, φροντίζοντας να ενισχυθεί όπου κρίθηκε απαραίτητο. Οι προσθήκες είναι δύο: ο στόπερ Ματς Χούμελς από την Ντόρτμουντ και ο 19χρονος μέσος Ρενάτο Σάντσες από την Μπενφίκα, πρωταθλητής Ευρώπης στο Euro 2016 με την Πορτογαλία.

«Εχουμε μια καταπληκτική ομάδα και θα προσπαθήσουμε να είμαστε δυνατοί σε κάθε διοργάνωση και να διεκδικήσουμε κάθε τίτλο» είπε ο Αντσελότι. Κι ενώ η Μπάγερν ενισχύθηκε, αντιθέτως οι βασικοί της αντίπαλοι αποδυναμώθηκαν. Η Ντόρτμουντ, δεύτερη πέρυσι στο πρωτάθλημα, έχασε τον Χούμελς, ενώ ο επιθετικός Μχιταριάν πήγε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και ο μέσος Γκιντογκάν στη Μάντσεστερ Σίτι. «Κάναμε τα πάντα για να τους κρατήσουμε, αλλά η Μπάγερν, η Γιουνάιτεντ και η Σίτι τούς έδωσαν περισσότερα απ’ όσα εμείς μπορούσαμε. Επίσης, έχουν και τη δυνατότητα να κατακτήσουν τίτλους» σχολίασε ο προπονητής της Ντόρτμουντ Τόμας Τούχελ, ο οποίος πάντως ξόδεψε αρκετά χρήματα για να φέρει στη Βεστφαλία τους Μάριο Γκέτσε, Αντρέ Σίρλε, Ραφαέλ Γκερέρο και Ουσμάν Ντεμπελέ. «Μοιάζει σαν μια νέα αρχή» πρόσθεσε.

Επίσης, η Γκλάντμπαχ παραχώρησε στην Αρσεναλ τον μέσο Γκρανίτ Τσάκα παίρνοντας 45 εκατ. ευρώ, ενώ η Σάλκε έβαλε στο ταμείο της 50 εκατ. ευρώ για να παραχωρήσει τον 20χρονο επιθετικό Λερόι Σανέ στη Μάντσεστερ Σίτι. Η Λεβερκούζεν έχει καταφέρει προς το παρόν να κρατήσει τον Τσαλχάνογλου, ενώ παραμένει ισχυρή στην επίθεση με Κίσλινγκ και Τσιτσαρίτο. Μάριο Γκόμες και Γιάκουμπ Μπλαστσικόφσκι ήταν οι σημαντικότερες προσθήκες για τη Βόλφσμπουργκ. Η Βέρντερ Βρέμης είχε αρκετές μεταγραφικές κινήσεις, μία από αυτές ήταν ο Θανάσης Πέτσος που αποκτήθηκε από τη Ραπίντ Βιέννης.

Οι δύο ομάδες που προβιβάστηκαν είναι η Φράιμπουργκ, η οποία επέστρεψε ύστερα από έναν χρόνο στη β’ κατηγορία, και η Λειψία, ένας σύλλογος που ιδρύθηκε το 2009 και με την οικονομική στήριξη από τον χορηγό (Ρεντ Μπουλ) κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να φτάσει μέχρι την πρώτη επαγγελματική κατηγορία.