Διαβάζω τι θα τραβήξουνε οι διαγωνιζόμενοι μέλλοντες καναλάρχες και μένω ενεός.

Τι μπιγκ μπράδερ είναι αυτό; Τι 50 ώρες άυπνοι; Ποιος το σκέφτηκε όλο αυτό το ριάλιτι σόου;

Θα τους κλειδαμπαρώσουνε, λέει, σε ένα κτίριο, με κάμερες γύρω γύρω, μην τύχει κι έχουνε κάνα σκονάκι κι αντιγράψουνε, θα τους έχουνε βέβαια μενού, το διάβασα, γκουρμεδιά προχώ ταβέρνας στα Πετράλωνα, όταν τους κόψει η λόρδα, κι όταν πάλι τους έρθει καμιά χλάπα, πενήντα ώρες άυπνοι, θα τους στήνουν ένα ράντζο, «κοιμήσου εκεί, χλιμίτζουρα, που μου ‘θελες κανάλι».

Το ράντζο είναι μάλλον ευγενής προσφορά του κυρίου Πολάκη που, ως γνωστόν, του περισσεύουνε να βάλει και στα λάχανα.

Εν τω μεταξύ, μ’ αρέσει αυτό το σύστημα το ηλεκτρονικό. Τελευταίο μοντέλο και πολύ πρωτότυπο, δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά αλλού. Πρεμιέρα έχει την Τρίτη.

Πρώτα ο Θεός, γιατί εκκρεμούν δεκάδες προσφυγές για το νόμιμο και συνταγματικό του επιχειρήματος.

Μπορεί δηλαδή να δώσουν οι υποψήφιοι τα λεφτά και μετά άκυρος ο διαγωνισμός, περάστε απ’ το ταμείο που, ως γνωστόν, πάντα το έχουμε άδειο.

Οχι ότι με νοιάζει που θα χάσουνε τα λεφτά τους οι υποψήφιοι, άλλωστε, όπως εξομολογήθηκε ο κύριος Πρωθυπουργός στον Σκάι, «φαντάζεστε πως έχουμε την εντύπωση ότι όλοι αυτοί που διεκδικούν την άδεια πάνε με τον σταυρό στο χέρι;».

Σκέψου εκτίμηση που τους έχει.

Ε, αφού δεν πάνε με τον σταυρό στο χέρι, γιατί δεν άφηνε τους προηγούμενους, που τους ξέραμε κιόλας και είχαμε μάθει να φυλαγόμαστε.

Με λίγα λόγια, εκείνο που λέει είναι «δεν είμαστε εναντίον της διαπλοκής. Είμαστε εναντίον της διαπλοκής που δεν ελέγχουμε».

Επίσης ανακοίνωσαν ότι, με το που θα τελειώσει ο μπριόζος αυτός διαγωνισμός, σε όσα κανάλια δεν πάρουν άδεια δεν θα πέσει απότομα το μαύρο.

Σιγά, σιγά μην πάθουμε κανένα σύνδρομο στέρησης και τρέχουμε στα ΟΚΑΝΑ. Προς το παρόν στριμώχνονται οι υποψήφιοι στη σειρά, άλλοι κουμπάροι, άλλοι μπλεγμένοι σε δίκες, άλλοι με χρήμα αγνώστου προελεύσεως. Ο καθένας ανάλογα με τα προσόντα του.

Αυτά δεν τα λέω εγώ, πού να τους ξέρω τους κυρίους Δελαφράγκες; Εναν βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ άκουσα να το καταγγέλλει κι έναν άλλον των ΑΝΕΛ να καυτηριάζει τις κουμπαριές, απ’ όπου κι αν αυτές προέρχονται.

Κατά τ’ άλλα, ψωμί δεν έχουμε να φάμε, ραπανάκια για την όρεξη.

Αλλη σκασίλα δεν είχε ο συνταξιούχος, πόσα κανάλια θα ‘χουμε και πώς θα γίνει η συνταγματική αναθεώρηση.

Ευτυχώς που βγήκε ο κύριος Κατρούγκαλος και ανακοίνωσε: «Κανένας Ελληνας δεν θα είναι φτωχός με τα 384 ευρώ της εθνικής σύνταξης».

Κι εκεί καταλάβαμε πως τα πράγματα είναι σοβαρά. Πολύ σοβαρά. Και μας κόπηκε μεμιάς το όποιο γέλιο.

Μαχαίρι.

Καλή σας μέρα και άντε με το καλό την άλλη εβδομάδα να υποδεχτούμε και τον αγαπημένο μας ΕΝΦΙΑ.